miercuri, aprilie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  IPJ BN GATE: Scandalul izbucnit în jurul polițistului ultragiat Florian Râpaș ia proporții – Sindicaliștii de la SNAP susțin că Râpaș este hărțuit de șefi și nu i se respectă drepturile

  Must Read

  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Un material absolut șocant a fost publicat joi, 19 aprilie, sub forma unui comunicat de presă, pe site- ul Sindicatului  Național al Agenților de Poliție (SNAP). În materialul respective poate fi citită o abordare cu totul nouă, venită din interiorul poliției, a cazului de ultraj în care a fost implicat agentul principal Florian Râpaș și un jandarm alături de care patrula într-un serviciu de noapte. La sesizarea prin 112, la care agentul principal Florian Râpaș a fost solicitat în noaptea de 07.04.2018, acesta a fost nevoit sa tragă 8 focuri de avertisment, altminteri totul ar fi degenerat într-o tragedie cu pierderi de vieți omenești. Autorul ultrajului era atât de violent încât, în primă fază, polițistul și jandarmul înarmați nu au reușit să îl îndepărteze de la scopul pe care și-l stabilise, de a-i ucide, așa cum i-a amenințat de mai multe ori, fiind nevoiți, în situația extremă în care se aflau, ca polițistul să solicite întăriri la fața locului, anunțând totodată că atât el, cât și jandarmul sunt victime ale unui ultraj.

  În respectivul comunicat de presă, se vorbește despre încălcări ale drepturilor polițistului, amenințări și chiar răzbunări din partea comandanților IPJ BN.

  Pentru a nu fi considerați răuvoitori, tendențioși sau altele de acest gen, vă punem la dispoziție  textul publicat pe https://snapromania.ro _  sub următorul titlu: Când „ultrajul” șefului doare mai tare decât ultrajul infractorului 

   

  Acesta este textul:

    ”   Sindicatul Național al Agenților de Poliție a tras multe semnale de alarmă asupra atitudinii conducerilor Inspectoratelor Județene de Poliție față de agenții ultragiați.

  ULTRAJUL este „cartoful fierbinte” de care șefii se feresc, umilindu-i pe cei care prin munca grea le creează cifrele pe care ocupanții de fotolii avansează în funcții.  Ultrajul ascuns sub preș a devinit o cutumă care înlocuiește legea!

  Mai mult, cu un tupeu sfidător, mai marii inspectoratelor încearcă prin mijloace josnice să-i „sufoce” pe liderii SNAP din teritoriu când le cer să respecte legea. Nici IGPR nu „a vibrat” în fața abuzurilor pe care împuterniciții le comit, discredintând și mai mult agenții de poliție.

  Daca un polițist îndrăznește „să deschidă gura”, va suporta furia și răzbunarea celor ce ar trebui să-l apere deși tot ei, alături de Parchet, dețin instrumentul legal de apărare a polițistului ultragiat.

  Nici la Bistrița-Năsăud, șeful IPJ, secondat de șeful Poliției Municipiului Bistrița, nu se lasă mai prejos! Astfel, liderul Biroului Teritorial S.N.A.P. Râpaș Florian a devenit ținta preferată atât a inspectorului șef împuternicit Lupșa Mihai Ovidiu, cât și a șefului Poliției Municipiului Bistrița, comisar șef Moldovan Ioan Nicolae.  Deși este de notorietate faptul ca cei doi șefi au vechi conflicte personale, țelul comun de „a-i băga pumnul în gură” liderului S.N.A.P. i-a unit și nu se dau înapoi de la nimic atunci când vine vorba de „anihilarea” țintei lor comune, chiar dacă prin măsurile lor încalcă legea.

  Cel mai recent eveniment care l-a expus pe liderul S.N.A.P. Florian Râpaș  abuzurilor din partea înscăunaților de la Poliția Municpiului Bistrița și I.P.J. Bistrița-Năsăud, a fost ultrajul căruia i-au cazut victime polițistul sindicalist si. După acel  moment șefii nemijlociți ar fi trebuit să declanșeze imediat procedura de sistem pentru cazurile de ultraj! Nu doar că nu a fost respectată procedura, ci de la acest moment neregulile au început să se rostogolească, iar drepturile polițistului ultragiat să fie încălcate sistematic.

  Ofițerul desemnat să conducă cercetarea la fața locului nu a respectat prevederile legale ce se impun: extragerea în siguranță a personalului ultragiat din câmpul infracțional, delimitarea și izolarea perimetrului.

  Deși polițistul și jandarmul au suferit traume psihofizice, nu au primit imediat ajutor medical calificat prin chemarea ambulanței la fața locului, iar inspectorii șefi ai I.P.J. si I.J.J. Bistrița-Năsăud nu au anunțat în timp util psihologii unităților, aceștia aflând din presă.

  Mai grav decât atât, polițistului nu i-a fost adus la cunoștință  că, legal, trebuie să beneficieze de măsurile de mai sus, deși această procedură de sistem a fost elaborată și adusă la cunoștință  conducerii I.P.J. Bistrița-Năsăud încă din 2014! De asemenea, niciun lucrător al I.P.J. Bistrița-Năsăud n-a avut cunoștință de procedura implementată încă din anul 2014.

  Răzbunarea șefului I.P.J. Bistrița-Năsăud, Lupșa Mihai Ovidiu, nu s-a limitat la a-i îngrădi drepturile liderului S.N.A.P., încât, imediat după ce agentul principal Florian Râpaș a fost ultragiat și a semnalat neregulile conducerii inspectoratului, domnul Lupșa a dispus trei cercetări disciplinare asupra subalternului. Nici șeful poliției municipale, domnul Moldovan Nicolae, nu s-a lăsat mai prejos, acesta a afirmat că vă face tot ce îi stă în putere să îl mute pe Florian Râpaș la un post de Poliție Rurală, la 30 de km de Bistrița. Avem de-a face cu o încălcare flagrantă a drepturilor polițistului Florian Râpaș.

  Este un revoltător act de răzbunare față de un reprezentant al S.N.A.P. care a survenit odată cu afirmația șefului împuternicit la comanda inspectoratului până pe 26.04.2018, Lupșa Mihai Ovidiu: „imediat ce voi fi inspector șef, S.N.A.P. Bistrița va deveni istorie!”.

  Ceea ce se întâmplă la I.P.J. Bistrița-Năsăud completează puzzle-ul abuzurilor șefilor asupra polițiștilor, probabil cu directa contribuție a unor procurori care manifestă de multe ori o indulgență absurdă față de atacurile asupra polițiștilor.

  Un alt caz revoltător de ultraj a fost înregistrat recent la un Post de Poliție Rurală unde doamna șef de post primește amenințări cu moartea. Cu toate acestea,  infractorii ”zburdă” liberi, apoi vedem cum, cu ipocrizie, mai-marii sistemului se întrec în elogii la căpătâiul vreunui coleg mort în misiune.

  S.N.A.P. a atras atenția unui aspect care ar reduce infracțiunile de ultraj, acela de a-i detașa pe polițiști să-și desfășoare activitatea în zonele cărora aparțin, eliminând astfel o importantă necunoscută în desfășurarea misiunilor.

  Declarațiile domnule comisar șef Lupșa Mihai Ovidiu făcute la adresa  S.N.A.P. nu fac decât să devoaleze intențiile viitoare față de drepturile polițiștilor, scopul primordial al unui sindicat fiind să apare drepturile și interesele polițiștilor, lucru care ar trebui făcut mai ales la nivel instituțional.

  Sindicatul Național al Agenților de Poliție solicită conducerii I.G.P.R. analizarea de urgență și dispunerea de măsuri față de conducerile I.P.J. Bistrița-Năsăud și a Poliției Municipiului Bistrița față de abuzurile comise asupra unui lider de sindicat și nerespectarea drepturilor unui polițist ultragiat!”.

   

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...

  Alte 40 de pachete cu alimente au fost livrate unor bunici de Asociația ”Împarte Bucurie”

  Voluntarii Asociației ”Împarte Bucurie” au ajuns în aceste zile în mai multe localități unde au dus pachete cu alimente și medicamente...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -