Ionuţ Simionca, un pas înainte alături de Tomac , Traian Băsescu, un pas lateral

Ionuţ Simionca, un pas înainte alături de Tomac , Traian Băsescu, un pas lateral

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca îşi doreşte un fotoliu de  vicepreşedinte la nivel naţional. De altfel, parlamentarul bistriţean a anunţat că el va susţine candidatura lui Eugen Tomac la şefia partidului inventat şi condus încă de Traian Băsescu, fostul preşedinte al României urmând să facă un pas lateral şi să se retragă din toate funcţiile deţinute în PMP.

În acest context, deputatul Ionuţ Simionca a vorbit şi despre Congresul Naţional al PMP, eveniment ce va avea loc pe data de 16 iunie la Bucureşti: „ Delegaţia PMP Bistriţa-Năsăud va fi formată din 50 de persoane, mandatul lor fiind susţinerea lui Eugen Tomac”.

IONUŢ SIMIONCA: „ Eu cred că cel care merită să preia ştafeta de la preşedintele Traian Băsescu este Eugen Tomac. Cred că sunt primul din ţară care îi cer prietenului meu, Eugen Tomac, să candideze la preşedinţia PMP, să-şi formeze o echipă, să meargă pe o moţiune sau cum doreşte. Şi eu şi Eugen facem parte din noua generaţie, facem parte din oamenii care duc mai departe lucrurile bune făcute de Traian Băsescu şi vom aduce lucruri bune pentru politica din România. (…) Eu voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte, am o grămadă de responsabilităţi în partid, în Parlament, ca vicelider al grupului parlamentar PMP, şi o funcţie vine cu muncă, cu responsabilităţi. Funcţia de vicepreşedinte e ceea ce vreau, vreau să mă concentrez pe mediul de afaceri, pentru că în România mediul privat trebuie susţinut şi eu fiind un om de afaceri în această zonă aş vrea să mă implic”.

 

Despre retragerea lui Traian Băsescu:  „Noi avem nevoie de experienţa domniei sale, este un poltician experimentat, mai ales în proiectul pe care noi ni l-am propus, cel de unire cu Basarabia. E un om care a făcut cel mai mult pentru cei din Republica Moldova şi care o experienţă în politica externă foarte vastă. Faptul că se dă ştafeta mai departe  nu va duce şi la plecări din partid”, a  mai precizat Simionca.

 

Categoria: Politica Locala