Ionuț Simionca: Solicit forțelor de ordine să respecte Constituția României

Ionuț Simionca: Solicit forțelor de ordine să respecte Constituția României

Clasa politică bistrițeană a reacționat, sigur, în felul ei, la noaptea de 10 august, moment la care războiul român-român a atins pragul maxim al dezbinării, ura devenind obiectul ”comerțului” dintre jandarmi și protestatari. Primele reacții au venit de la Doina Pană, Cristina Iurișniți, Stelian Dolha dar și Ionuț Simionca, președinte al PMP BN. Mai trebuie precizat faptul că declarația politică a deputatului PSD, Doina Pană, a fost dur criticată de Cristina Iurișniți.

Ionuț Simionca: Solicit forțelor de ordine să respecte Constituția României

Am urmărit repetat imaginile înregistrate la mitingul diasporei, implicit pe cele oficiale ale Jandarmeriei. Condamn cu fermitate acțiunile agresive ale unor provocatori și ,,ultrași” profesioniști, al căror scop a fost acela de a deturna semnificația protestului pașnic.
În loc să se aleagă soluția izolării și extragerii din mulțime a provocatorilor, Jandarmeria a recurs la folosirea gazelor lacrimogene și la intervenția brutală împotriva întregii mulțimi protestatare, împotriva tuturor participanților. Această brutalitate este inacceptabilă și, în opinia mea, ea trebuie pedepsită.
Fără nicio îndoială, cei care au rănit jandarmi aflați în exercițiul funcțiunii trebuie identificați și pedepsiți pentru aceasta cu pedepsele maxime prevăzute de lege.
Tot așa însă, trebuie identificați și cei care au dispus, la ordin politic, ca jandarmii să îi „gazeze” și să îi bată pe cei care protestează pașnic și legal împotriva unei guvernări distrugătoare pentru România.
Dacă există jandarmi care au acționat pe cont propriu, Jandarmeria trebuie să se dezică de proprii bătăuși și brute, care nu aplică, ci încalcă legea, care nu înțeleg că trebuie să-i apere și protejeze pe cei nevinovați.
Solicit forțelor de ordine să respecte Constituția României și legislația întocmai, să-i protejeze și apere pe cetățenii acestei țări, să asigure drepturile și libertățile fundamentale ale acestora, iar toți cei vinovați să răspundă, indiferent dacă poartă sau nu o uniformă, dacă sunt civili sau militari!

Categoria: Politica