Ionuț Simionca cere unirea dreptei pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin

Ionuț Simionca cere unirea dreptei pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca, a făcut, astăzi, un nou apel, la toate forțele politice și civice anti-PSD, în vederea susținerii  campaniei de strângere de semnături inițiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin.

Ionuț Simionca: ” Împreună, noi toți, cei care facem opoziție, am putea crea, în această sesiune parlamentară, un moment simbolic, în care să punem pe masa lui Liviu Dragnea un milion de semnături pentru inițiativa legislativă depusă în Parlament în vederea modificării sistemului de vot la alegerile locale.

Campania inițiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin are mare succes, peste 700.000 de români semnând până în prezent în sprijinul acestei inițiative. Ne-am propus să continuăm campania până la un milion de semnături tocmai pentru a sublinia greutatea susținerii de care beneficiază proiectul de lege blocat de PSD în Parlament.

Cetățenii sunt deplin conștienți că modificarea sistemului de vot ar permite alegerea unor primari cu reprezentativitate mai mare și ar da șanse unor candidați valoroși, independenți sau susținuți de partide mici, să câștige în fața primarilor PSD.

Revenirea la alegerea primarului în două tururi este un demers obligatoriu în vederea trimiterii PSD în opoziţie, în contextul în care actualul sistem electoral îi favorizează pe aleşii aflaţi în funcţie. PSD are astăzi aproximativ 40% din primarii din România, care altfel vor intra în cursă din poziţia de favoriţi.

Opoziția ar trebui să fie unită în jurul unor proiecte importante, cum ar fi cel al alegerii primarului în două tururi de scrutin. Consider că este cel mai bun moment ca forțele de opoziție să demonstreze că reușesc să treacă peste orgolii și interese mărunte și să pună interesul cetățeanului pe primul loc!”.

 

Categoria: Politica