Ionuţ Simionca, atac sub centura PSD: Vrem alegeri locale în două tururi de scrutin

Ionuţ Simionca, atac sub centura PSD: Vrem alegeri locale în două tururi de scrutin

Deputatul Ionuţ Simionca, preşedinte al PMP Bistriţa-Năsăud, partid care a susţinut-o pe independent Roxana Paşc în Campania electorală pentru primăria comunei Şieu, a criticat astăzi în termeni duri partidul de guvernământ. Declaraţia vine după ce Roxana Paşc s-a clasat pe locul al doilea la alegerile parţiale de duminică, 11 iunie, fiind aleasă de 28% din electorii comunei Şieu.

El susţine că a pierdut alegerile pentru că PSD “ după ce-i manevrează nemilos pe cei de la “416”, cei ce primesc ajutor social, transformându-i într-o “oaste” deznădăjduită pentru vot și nemuncă, exploatează legislația, făcută anume pentru fals, fraudă și minciună”.

 

Mai mult, Ionuţ Simionca consideră că, în perspectiva alegerilor locale viitoare, se impun o serie de modificări ale legislaţiei electorale.

„Se impun urgent, următoarele: lucruri. Alegeri locale în 2 tururi de scrutin.  Alegerea președintelui de Consiliu Județean în mod uninominal în 2 tururi de scrutin.  Reprezentanții independenților în toate secțiile de vot.  Depolitizarea instituțiilor județene, a școlilor, spitalelor și primăriilor”, a declarat deputatul Simionca, în plenul Camerei Deputaţilor.

 

 

Categoria: Politica