Iohannis a promulgat bugetul asigurărilor sociale de stat: Pensionarii nu trebuie să sufere din nou

Iohannis a promulgat bugetul asigurărilor sociale de stat: Pensionarii nu trebuie să sufere din nou

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că a promulgat legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, susţinând că ”pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD”.

Astăzi este ultima zi a termenului de promulgare pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu Legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională – atât de prost a lucrat PSD -, apoi ce va face Parlamentul cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, am decis, deci, să promulg Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD”, a anunţat Klaus Iohannis.

KLAUS IOHANNISPreședintele #României.

Publicată de PNL Bistrița-Năsăud pe Luni, 11 martie 2019

El a mai spus că dacă legea nu ar fi promulgată acum pensionarii ar fi direct afectaţi, pentru că orice nouă întârziere blochează acordarea unor drepturi spociale, cum ar fi biletele de tratament balnear.

”În acelaşi timp, reiau solicitarea adresată guvernului şi Parlamentului – asiguraţi-vă că sumele necesare pentru plata integrală a pensiilor pe 2019 să fie prevăzute în buget, asiguraţi-vă că finanţarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică siguraţi-vă că finanţarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică sumele corect calculate să fie incluse în buget în totalitate şi aprobate prin lege pe o perioadă de un an, deci până la sfârşitul anului în curs. Calculele arată că lipsesc circa 1,4 miliarde lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pe anul curent, 2019. Practica de completare a sumelor la rectificări sau orice alte artificii contabile marca PSD nu mai reuşesc să convingă pe nimeni”, a adăugat şeful statului.

Categoria: Politica Locala