joi, aprilie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Ioan Turc și Ovidiu Florean , tandemul PNL la alegerile locale din iunie 2020. Va susține USR o candidatură liberală la primăria Bistrița în cadrul unei alianțe de dreapta?

  Must Read

  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Ioan Turc ar putea fi desemnat duminică, 1 martie, în cadrul ședinței Consiliului Județean de Coordonare al PNL Bistrița-Năsăud, drept candidatul liberal la primăria Bistrița. De asemenea, tot în cadrul respective ședințe, liberalii l-ar putea desemna pe Ovidiu Florean ca și ”prezidențiabilul” PNL la Consiliul Județean.

  Anunțul a fost făcut chiar astăzi de președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, cel care, alături de secretarul de stat Diana Morar , președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan și Ovidiu Florean, secretar general, a vorbit și despre cele două candidature.

  Decizia finală va fi luată duminică, 1 martie, când numele pentru primăria Bistrița și cel pentru Consiliul Județean vor fi discutate cu sondajele de opinie pe masă de ședință. Trebuie spus faptul că, pe lista inițială  a doritorilor se aflau atât Diana Morar , Sorin Hangan sau Dorin Dobra, doar că ”bătălia” se dă între Ioan Turc și actualul secretar general Robert Sighiartău, cel care a și fost măsurat într-unul din sondajele comandate de PNL pentru a putea desemna cel mai viabil candidat la fotoliul de primar al Bistriței.

  În acest context, lucrurile se vor lămuri pe 1 martie, după ședința de Consiliu Județean de Coordonare, atunci cele două nume ce vor fi desemnate vor fi trimise la București pentru validarea lor în ședința de Birou Politic Național c ear putea avea loc pe data de 7 martie.

  Ce va face USR?

  Tot astăzi, la o oră distanță de conferința de presă a PNL, deputatul și șeful de facto al USR BN, deputatul Cristina Iurișniți a opinat că, la nivelul Bistriței este d dorit o alianță a dreptei, fapt ce este încurajat și de conducerea centrală de la București. Iurișniți a precizat că USR a deschis la orice fel de alianță pe dreapta li, care poate să includă și susținerea unui candidat unic, chiar și pe unul din PNL, dacă sondajele îl vor da câștigător în fața oricărui alt candidat al dreptei.  

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...

  Alte 40 de pachete cu alimente au fost livrate unor bunici de Asociația ”Împarte Bucurie”

  Voluntarii Asociației ”Împarte Bucurie” au ajuns în aceste zile în mai multe localități unde au dus pachete cu alimente și medicamente...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -