Ioan Turc: PSDragnea au teleormanizat România

Ioan Turc: PSDragnea au teleormanizat România

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc a scris pe pagina de socializare a partidului că social-democraţii dispreţuiesc pe faţă pe cei care i-au adus la putere în 2016: „Nu am întâlnit în istoria recentă o dovadă mai mare de dispreț față de interesele oamenilor şi ale țării, un populism mai deşănțat şi o personalizare a puterii mai feudală şi mai toxică”.

Turc a mai scris că „ dărâmarea guvernului Grindeanu de către propriul partid va rămâne în istoria noastră ca un eveniment politic exceptional. Am greşit pentru că, prin debarcarea guvernului Tudose, PSDragnea banalizează conceptul de stabilitate şi responsabilitate în actul de guvernare şi, implicit, banalizează România. Nu am întâlnit în istoria recentă o dovadă mai mare de dispreț față de interesele oamenilor şi ale țării, un populism mai deşănțat şi o personalizare a puterii mai feudală şi mai toxică”.

În ceea ce priveşte gafa diplomatică a Guvernului României asupra primei vizite a unui premier japonez în ţara noastră, Ioan Turc spune următoarele: „ Pentru prima dată un premier al Guvernului Japoniei, însoțit de numeroşi reprezentanți ai mediului de afaceri ne vizitează țara, la invitația omologului său român dar, când a ajuns, al nostru nu era acasă. Uzanțele, bunul simţ şi o brumă de patriotism ar fi trebuit să-l oblige pe Tudose să fie astăzi la Palatul Victoria. PSD putea foarte bine să se încaiere în CexN în această după amiază, după vizita delegației nipone sau, in extremis, Tudose avea la dispoziție opțiunea demisiei începând cu data de 17 ianuarie, orele 8. Premierul japonez şi-a anulat vizita la guvern. Este o ofensă pe care Japonia nu o va uita”.

 

 

Intre timp, PSDragnea şi-a desemnat candidatul de prim ministru: D-na Viorica Vasilica Dăncila. Din Teleorman”, conchide liderul liberal bistriţean.

Categoria: Politica