Ioan Turc nu vrea pasarelă metalică în Bistriţa

Ioan Turc nu vrea pasarelă metalică în Bistriţa

Preşedintele PNL BN, Ioan Turc a anunţat astăzi că se va opune cu toate forţele sale construirii unei pasarele metalice pe B-dul Independentei, intre strazile Iosif Vulcan si Panait Cerna.

Cand am auzit pentru prima data faptul ca administratia Primariei Bistrita vrea sa amenajeze o partie de schi pe un delusor de langa oras am luat-o ca pe o gluma si am ras.

Pe urma, cand „proiectul” a avansat am fost sigur ca se vor gasi suficienti oameni care sa-i spuna d-lui primar ca ideea e aberanta si sa-l convinga sa renunte. Deznodamantul il stim: s-a cheltuit din buzunarele tuturor o suma uriasa pentru ceva complet nefezabil.

Astazi am aflat ca aceeasi administratie doreste construirea unei pasarele metalice pietonale pe B-dul Independentei, intre strazile Iosif Vulcan si Panait Cerna. Este un proiect inutil, scump si odios din punct de vedere urbanistic, care va mutila tot acest areal. Dragi concitadini, am tacut cand orasul a fost vopsit in culori care ne taie privirea, am tacut cand s-au „modernizat” trotuare pe care nu se poate merge, am tacut cand s-au restaurat pasaje istorice cu pluviala pe mijloc, pe care le traversam cracanati, am tacut cand s-au imprumutat milioane de euro pentru o partie de schi nefunctionala si probabil vom tacea cand se vor imprumuta alte milioane pentru „functiuni” de vara gandite sa acopere imensa gaura, am tacut cand ne-am trezit cu un pod care nu duce nicaieri, am tacut cand centrul istoric a fost batjocorit prin lucrari de cea mai proasta calitate arhitectural si ca manopera, am tacut cand ni s-a trantit un cort in plina strada, tot in zona istorica, ridiculizand insasi notiunea de centru istoric si facand circulatia un chin, am tacut cand strazi nou asfaltate au fost sparte dupa cateva zile pentru lucrari dinainte programate la diferite retele (un singur exemplu, strada Marasesti), am tacut cand constructii care sfideaza normele de urbanism s-au inaltat doar pentru a umple buzunarele unor smecheri, ne rupem in liniste masinile in fiecare zi pe drumuri mai proaste decat in Kosovo in timpul razboiului civil, am tacut cand Parcul Industrial de la Sarata, o investitie care ar fi trebuit sa aduca orasului mai multa prosperitate a fost aruncat in derizoriu prin subdimensionare si dezastruoasa administrare, am tacut cand au murit atatia oameni pentru ca administratia nu a binevoit sa amplaseze o amarata de bariera in zona unui cartier de locuinte dupa ce, tot acolo au murit oameni din acelasi motiv. Desigur, nu am tacut toti, au fost si voci care au sanctionat aceste derapaje si multe altele, dar pentru ca surzii sa auda nu e suficient. D-le primar, daca ati fi propus construirea unei pasarele metalice peste linia ferata la Viisoara v-as fi aplaudat. Dvs. doriti o asemenea structura pe unul dintre cele mai importante bulevarde din oras. Ati vazut asa ceva in Cluj, Targu Mures, Oradea, Sibiu, Brasov sau Timisoara? Ati vazut in strainatate asa ceva?
Stimati bistriteni, daca vom tacea si acum, ne vom trezi cu pasarele din fier si in zona blocului Lama pe Andrei Muresanu, si la Spitalul Judetean si, de ce nu, pe B-dul Republicii, doar avem acolo importante institutii de invatamant, nu-i asa? Bistrita va arata ca un oras amarat din Rusia stalinista! Acceptam?
Le solicit presedintelui consiliului judetean, d-nul Radu Moldovan, d-lui prefect Ovidiu Frent, d-nei inspector scolar general Camelia Tabara, liderilor informali din partidul d-lui Ovidiu Cretu sa-l convinga pe acesta sa renunte la ultima sa aberatie. Ii rog pe antreprenorii bistriteni, pe intelectuali, pe oamenii de cultura, pe toti cei care iubesc acest oras sa ia atitudine. Rog presa, al carei rol in formarea si multiplicarea opiniilor este esential, sa traga semnalul de alarma.Ii rog pe toti consilierii locali, inclusiv pe cei ai majoritatii, sa se opuna acestui proiect! Ii rog pe specialistii din primarie sa aiba curajul de a spune NU initiativelor daunatoare ale administratiei.Nu doresc politizarea acestui subiect. Este motivul pentru care nu am folosit denumirea nici unui partid, dar ii rog respectuos pe liderii tuturor partidelor sa facem front comun impotriva abuzurilor.Bistrita este un burg transilvan al carui farmec ne tine aici.Ma doare pentru ca am ajuns sa fim ridiculizati de televiziunile nationale mai mult decat Caracalul. D-nul primar a dorit ca simbolul orasului sa fie strutul. Umor negru! Oameni buni, haideti sa scoatem capul din nisip! AJUNGE!

Categoria: Politica