Ioan Turc , nemulțumit de faptul că Radu Moldovan s-a întâlnit cu șefii instituțiilor de forță din Bistrița-Năsăud: ”Este un atac la onoarea hainei militare”

Ioan Turc , nemulțumit de faptul că Radu Moldovan s-a întâlnit cu șefii instituțiilor de forță din Bistrița-Năsăud: ”Este un atac la onoarea hainei militare”

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a sărit la beregata lui Radu Moldovan, după ce, liderul bistrițean social-democrat, s-a întâlnit la un restarant cu șefii de de Poliție, Jandarmerie, ISU și Armată, acoo fiind invitați să vină și rezerviștii. Turc susține că motivul oficial al acestei întâlniri a fost cel legat de noua lege a pensiilor militare, doar că este foarte ciudat să aibă loc astfel de discuții în timpul unei campanii electorale.

IOAN TURC:  „Îi spun lui Radu Moldovan foarte răspicat că Armata, Poliţia, Jandarmeria, Pompierii sunt instituţii ale României şi ale românilor, nu sunt instituţiile unui partid politic, nici ale PSD, nici ale PNL, nici ale oricărui alt partid politic. Să convoci, fără să ai niciun fel de calitate conducerile operative ale acestor instituţii şi să-i chemi pe rezervişti la salam şi la suc, tu, ca partid aflat la guvernare, povestindu-le tot felul de abureli, este un atac direct, josnic la onoarea hainei militare”, a spus Ioan Turc.

De asemenea, Turc a precizat faptul că ”decât să îi momești cu sălămior și suc” mai bine vii cu o lege prin care egalizezi aceste pensii.

 „De ce-i chemaţi pe rezervişti ca să-i momiţi cu sălămior şi cu suc? Cum îţi permiţi, Radu Moldovan, să-i chemi la ordin pe cei care asigură conducerea operativă a instituţiilor din sistemul de apărare naţională. Este profund josnic. Este campanie electorală murdară. România va trăi mai bine şi după PSD, şi după Radu Moldovan. Haina militară trebuie respectată. (…) Aveţi ordin pe unitate sau este doar o iniţiativă locală?”, a întrebat retoric liderul PNL BN.

 

Categoria: EVENIMENT