Ioan Turc: Hotărârea de Consiliu Local care vizează noile tarife pentru parcările din centrul Bistriţei este abuzivă şi inoportună

Ioan Turc: Hotărârea de Consiliu Local care vizează noile tarife pentru parcările din centrul Bistriţei este abuzivă şi inoportună

O spune liderul bistriţean al PNL, Ioan Turc. Fost viceprimar al oraşului, Turc a atacat în termeni duri modul în care primarul Creţu, dar şi viceprimarul Cristian Niculae administrează Bistriţa: „ Au o gândire obtuză, sunt depăşiţi de situaţie”, susţine Turc.

„ Administraţia Creţu-PSD a tras nişte linii pe asfalt şi a spus că acolo vor fi parcări, iar acum vin să ne jumulească cu această ingenioasă idee de-a trage linii pe asfalt şi de-a ne minţii că e vorba de locuri de parcări, locuri pe care le putem ocupa doar dacă plătim noile tarife. Să iei bani pentru parcările  nerezidenţiale, asta în condiţiile în care străzile Bistriţei arată mai rău ca după un război civil, este de nepermis. Aproape că nu există stradă în oraş pe care să nu îţi rupi maşina. Dacă reuşeşti să eviţi o groapă, dai în a doua! Dacă eşti agil şi eviţi două gropi dai într-o a treia, iar dacă scapi şi de-a treia, îţi rupi maşina într-un canal deschis. În aceste condiţii, toţi bistriţenii care participă la trafic îşi plătesc parcările la service-urile unde îşi repară maşinile”, a punctat Turc.

Turc a mai precizat că PNL va solicita în cadrul şedinţelor de consiliu municipal modificarea respectivei HCL: „ Vrem eliminarea obligaţiei de plată pentru parcările nerezidenţiale, sigur, asta până la asfaltarea străzilor şi, revenirea la programul anterior în ceea ce priveşte parcările rezidenţiale , adică la rezervarea între 15.00 şi 8.00 dimineaţa”.

Reamintim faptul că aleşii bistriţenilor au aprobat la finele lui 2017,  regulamentul pentru administrarea parcărilor, cu plată şi de reşedinţă, amenajate în municipiu. Este vorba despre peste 9800 parcări de reşedinţă şi 1200 parcări cu plată din Bistriţa. Proiectul prevede tarifele de bază pentru utilizarea parcărilor cu plată, tot de la 1 ianuarie 2018,  de către deţinătorii de autovehicule.

Iată care sunt tarifele:

  1. a) pentru 30 minute: 1 leu
  2. b) pentru 1 oră: 2 lei
  3. c) prin transmitere SMS: 0,35 euro + TVA/oră
  4. d) pentru 1 zi: 15 lei
  5. e) Abonament de parcare: lunar = 70 lei, trimestrial = 180 lei, semestrial = 250 lei, anual = 480 lei
  6. f) Contract cu rezervare (persoane juridice) = 1.200 lei /an.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: Politica