Ioan Turc: Este regretabil modul cum s-a acţionat la Sîngeorz Băi în cazul Maxim Dumitraş. PNL va reface în întregime respectiva operă de artă

Ioan Turc: Este regretabil modul cum s-a acţionat la Sîngeorz Băi în cazul Maxim Dumitraş. PNL va reface în întregime respectiva operă de artă

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc a comentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă decizia primarului de la Sîngeorz Băi de-a tăia şi arunca la fier vechi fostul semn de intrare în oraşul-staţiune, opera de artă „Veriga”.

„ Este regretabil ceea ce s-a întâmplat la Sîngeorz Băi şi consider că este vorba despre o criză de comunicare între primar şi maestrul Maxim Dumitraş, cu atât mai mult ştiu că între cei doi există o veche relaţie de amiciţie. Am avut în această dimineaţă (n.red. – marţi dimineaţa) o discuţie telefonică cu maestrul Maxim Dumitraş şi m-am angajat şi, acum fac angajamentul public în numele Partidului Naţional Liberal, acela de-a reface lucrarea distrusă dintr-un material inoxidabil şi care să-i confere trăinicie”, a spus Ioan Turc.

El a mai precizat că sumele de bani vor veni din surse private, fiind vorba de donaţii care vor veni din partea unor lideri ai PNL Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce îl priveşte pe Traian Ogâgău, Turc susţine  că primarul din Sîngeorz Băi i-a explicat că lucrarea respectivă era deja un pericol pentru traficul rutier din zonă, structura ei de rezistenţă fiind grav afectată de intemperii şi trecerea timpului.

Reamintim faptul că în urmă cu câteva zile, primăria Sîngeorz Băi a decis să înlăture semnul de intrare în oraşul-staţiune, opera sculptorului Maxim Dumitraş, instalată  în anul 2004 ca semn al multiculturalităţii văii Someşului.

Categoria: Politica