Ioan Turc continuă să îl atace pe Radu Moldovan: ”Prin ce minune statistică suntem mult mai puțini, dar aruncăm mai multe deșeuri?”

Ioan Turc continuă să îl atace pe Radu Moldovan: ”Prin ce minune statistică suntem mult mai puțini, dar aruncăm mai multe deșeuri?”

Președintele PNL Bistrița-Năsăud continuă seria de critici și atacuri publice la adresa liderului PSD și a președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan. De data asta, tema lui Turc este cea a politicii CJ în ceea ce privește salubrizarea și mopdul în care Supercom execută această activitate. El susține că, deși a fost votată o nouă majorare de tarife, Radu Moldovan susține că ” ceea ce a fost rău a trecut”.

Ioan Turc: ” Zilele trecute, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a ținut ritos să ne dea o “veste bună” cum că, în ce privește activitatea de salubrizare, “a trecut ce a fost mai rău și mai mult”, dar și că “mai avem de așteptat puțin”. Asta deși tocmai se votase o nouă majorare a tarifelor operatorului Supercom, deși se recunoscuse că sistemul cu containere semiîngropate implementat cu succes tot în mandatul lui Radu Moldovan “este prost”, deși din septembrie 2016 nu avem un operator desemnat prin licitație, ci doar prin prelungirea de 9 ori a termenului în care Supercom poate activa prin desemnare directă.

În continuare declarației sale, Ioan Turc mai spune că nu ar exista nicio explicație explicație pentru notele de fundamentare ce frizează absurdul prin care Supercom solicită mereu majorarea tarifelor de salubrizare: ” Mai lipsea ca Radu Moldovan să scoată din joben și vinovații pentru situația deloc curată în care se scaldă județul de atâta vreme, sub oblăduirea sa și a directorului la fel de direct desemnat Pavel Plăian de la ADI Deșeuri. Nicio explicație pentru notele de fundamentare ce frizează absurdul prin care Supercom solicită mereu majorarea tarifelor de salubrizare, argumentând prin contradicții flagrante de genul “a scăzut cu 14.000 de persoane numărul utilizatorilor casnici din urban, dar au crescut cantitățile de deșeuri colectate”! Cum, prin ce minune statistică suntem mult mai puțini, dar aruncăm mai multe deșeuri?”

Liderul PNL BN se întreabă retoric la final dacă Supercom va face față volumului de muncă și la noile cerințe ale contractului care se va semna în martie: ” Adevărata fantasmagorie abia urmează. Ne mirăm cu toții cum va reuși Supercom să își desfășoare activitatea după ce va fi obligat să aibă un tarif mai mic decât cel majorat din nou. Culmea, cu 11,46 lei, operatorul abia e pe linia de plutire, dar suntem asigurați că va fi mult mai performant la tariful de 7 lei ce îî va fi impus din 4 martie, odată cu intrarea în vigoare a contractului pe 5 ani”, explică Tuc.

”Pentru conformitate, în Alba Iulia taxa de salubrizare e de 7,7 lei/ persoană/ lună, în Sibiu e de 7,89 lei, iar în Cluj-Napoca e de 7,1 lei! În plus, locuitorii municipiilor amintite nu au parte de peisajul sinistru al “cazematelor” insalubre, pe care, cel puțin până la finalul lui 2020, bistrițenii și conjudețenii noștri vor fi obligați să le suporte. Dacă le găsește Radu Moldovan & Co vreo utilizare, “vom vedea”, după cum singur își enunță planurile de viitor. P.S.: Cu o asemenea abordare „profesionistā” și la noua ADI Gaze Naturale, ne-am ars!, ”, conchide președintele PNL BN.

 

 

 

 

Categoria: Politica