Ioan Turc cere demisii de onoare după furtuna de duminică

Ioan Turc cere demisii de onoare după furtuna de duminică

Preşedintele PNL BN Ioan Turc a susţinut astăzi o conferinţă de presă alături de secretarul general, primarul Vasile Silaşi.  El a spus că evenimentul de duminică ridică numeroase semne de întrebare privitor la modalitatea în care a funcţionat sistemul, modalitatea în care s-au comportat instituţiile şi cei abilitaţi să intervină în situaţii de urgenţă.

Ioan Turc: „ Normele şi procedurile destinate protejării vieţii oamenilor, a integrităţii corporale a acestora sunt obligatorii. Niciun responsabil aflat pe lanţul de reacţie nu are dreptul să ignore aceste norme şi proceduri. Nu sunt adeptul vânătorii de vrăjitoare, nu am fost niciodată, dar dacă cineva nu şi-a făcut datoria, să răspundă. Am înţeles din dezbaterile care sunt în aceste zile în spaţiul public că e posibil ca domnul subprefect să fi greşit, să nu-şi fi făcut datoria. Dacă domnul subprefect nu şi-a făcut datoria, domnul subprefect să-şi dea demisia de onoare”, a susţinut  Ioan Turc.

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud a precizat că instituţiile trebuie să reacţioneze la realităţile climaterice, asta pentru că normele şi procedurile sunt depăşite în comparaţia cu modul cum au evoluat schimbările climaterice. Potrivit acestuia, se impune o adaptare a normelor şi procedurilor la realităţile actuale.

În context, acesta şi-a exprimat regretul şi întreaga compasiune pentru pierderile de vieţi omeneşti cauzate de dezlănţuirea naturii de duminică. „Vreau să prezint sincere condoleanţe familiilor afectate şi  doresc să le urez celor răniţi grabnică însănătoşire”, a conchis Ioan Turc.

 

Categoria: Politica