Ioan Turc: “ 1o lei e prea mult pentru Bistriţa, în centrul Clujului e doar 8,30 de lei”

Ioan Turc: “ 1o lei e prea mult pentru Bistriţa, în centrul Clujului e doar 8,30 de lei”

Preşedintele PNL Bistriţa, Ioan Turc, a comentat noile tarife pe care bistriţenii le vor plăti la Supercom SA pentru ca această firmă să colecteze deşeurile menajere: „ Bistriţa nu e Cluj-Napoca, dar la Boc în oraş e mai ieftin, la noi, ca la nimenea, 10 lei. Ce vor face familiile cu mulţi copiii?”. Turc a mkai precizat că „noul caiet de sarcini care va fi alcătuit în vederea concesionării serviciului de salubritate, pot fi luate în discuţie câteva variante, soluţii. O soluţie ar fi ca viitorii contractanţi să fie în continuare persoane fizice şi juridice, iar persoanele fizice care nu vor plăti contravaloarea preţului la salubritate să li se impună, printr-o taxă specială, un nivel mai mare de contribuţie”, a spus Turc. Potrivit acestuia, o altă variantă ar fi ca acest preţ, constituit într-o taxă specială, să poată fi subvenţionat de primărie, pentru anumite categorii de persoane defavorizate”.

În context, liderul PNL Bistriţa a pus problema persoanelor care au plătit contravaloarea serviciului de salubritate până la sfârşitul anului, la Vitalia, dar şi a preţului psihologic de 10 lei, care ar putea determina un preţ şi mai ridicat, după noua licitaţie.

„Modul în care a gestionat administraţia PSD problema salubrizării în judeţul Bistriţa-Năsăud şi implicit în municipiul Bistriţa este falimentară. Falimentul acestei politici este decontat foarte scump, îndeosebi de către locuitorii municipiului Bistriţa. Prin comparaţie, raportat la tariful de 10 lei/persoană, care a rezultat din toată procedura, în municipiul Bistriţa, la Târgu Mureş preţul este de 8,78 lei, la Cluj este de 8,38 lei, în condiţiile în care anul trecut gunoiul menajer era dus de la Cluj la Oradea, la Zalău este de 5,99 lei.”, a conchis Turc.

Categoria: Politica Locala