Ioan Țintean: Până la sfârşitul acestui an am putea veni cu studii de fezabilitate, iar în 2020 cu proiecte pentru principalele văi din județul Bistrița-Năsăud

Ioan Țintean: Până la sfârşitul acestui an am putea veni cu studii de fezabilitate, iar în 2020  cu proiecte pentru principalele văi din județul Bistrița-Năsăud

Anunțul făcut astăzi de ministrul Energiei, Anton Anton cu privire la posibilitatea ca UAT-urile din județul Bistrița-Năsăud să înceapă demersurile vizând extinderea rețelelor de gaze naturale, l-a făcut pe vicepreședintele Consiliului Județean să vină cu alte noutăți la acest subiect. Potrivit celor spuse de Ioan Țintean, primele studii de fezabilitate, ar putea fi elaborate până la finele anului 2019: „Până la sfârşitul acestui an am putea veni cu SF-uri şi după încă o jumătate de an cu proiecte pe principalele văi, cum este împărţit judeţul Bistriţa-Năsăud – Bârgău, Valea Ilvelor şi Someşul Superior şi Valea Ţibleşului – care sunt principalele magistrale care vor trebui extinse. De aici încolo, depinde de negocierile care se vor face între companie şi cei care vor dirija ADI-ul”.

Liderul ALDE Bistrița-Năsăud a precizat că, primarii au realizat faptul că, în unire le stă puterea de-a realiza extinderea de rețele pentru gaze natural, astfel că s-a constituit la nivelul județului această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară: ”

„Devin mai credibile ADI-urile decât UAT-urile, în sensul că numărul posibililor consumatori va fi mult mai mare şi atunci şi sursa de finanţare poate să fie credibilă şi, în acelaşi timp, capacitatea atractivă a acestui ADI să fie mai mare. Aici a fost, zic eu, cheia succesului care prevăd că va fi judeţul Bistriţa-Năsăud. M-a bucurat foarte mult că, metodologia care a venit la această Ordonanţă de Urgenţă permite ca aceste negocieri să se desfăşoare între companiile care ar vrea să investească, dar care nu aveau încredere într-un singur sat, într-o singură comună, dar cu siguranţă vor avea încredere în 100.000 de posibili consumatori casnici şi, de ce nu, şi racordarea unor unităţi industriale care vor fi pe traseele acestor magistrale”, a spus Țintean.

”Chestiunea este că s-au dezlegat mâinile celor care au capacitatea să negocieze cu aceste companii. Abia aşteptăm să selectăm managerul. Am instrumentat şi metodologia de selectare a managerului şi de acum trebuie să venim cu SF-uri, PT-uri, pe care domnia sa s-a angajat să le sprijine cu specialiştii din minister”, a concluzionat vicepreședintele ALDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: Politica