Ioan Țintean: ” Coaliția merge mai departe. Nu e niciun pericol pentru actualul Guvern, moțiunea de cenzură nu va trece”

Ioan Țintean: ” Coaliția merge mai departe. Nu e niciun pericol pentru actualul Guvern, moțiunea de cenzură nu va trece”

Vicepreședintele ALDE, Ioan Țintean, alături de liderul bistrițean Gelu Muthi, secretarul general Constantin Brașoveanu și purtătorul de cuvânt, Ionel Tompa, au susținut astăzi o conferință de presă.

ALDE rămâne alături de PSD

Întâlnirea cu media, care a stat și ea sub imperiul condamnării lui Liviu Dragnea, în primă instanță, la închisoare cu executare, le-a prilejuit liderilor liberal-democrați să prezinte poziția oficială a acestei formațiuni politice fața de ultimele evenimente politice.

Potrivit  lui Ioan Țintean, coaliția majoritară format din PSD și ALDE ”merge mai departe, mai ales că la nivel de grupuri parlamentare, ALDE s-a întărit, așa că nu poate fi voba de voturi care să meargă dinpre ALDE spre căderea guvernului Dăncilă. Nu cade niciun Guvern!”, spune Ioan Țintean.

El a mai precizat că în ceea ce privește situația președintelui Dragnea, discuția poate viza doar o condamnare într-o primă instanță: ” Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanță, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanței”.

În aceeași ordine de idei, Țintean a mai arătat faptul că ALDE merge mai departe pe aceleași linii directoare: apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, dar și protejarea prin toate metodele și formele a capitalului autohton.

Categoria: Politica