Ioan Ţintean: “ Cei care au o pensie specială militară să nu se mai angajeze tot în sistemul bugetar”

Ioan Ţintean: “ Cei care au o pensie specială militară să nu se mai angajeze tot în sistemul bugetar”

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean şi-a declarat sprijinul public pentru intenţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi a formaţiunii politice din care face parte pentru actul normativ prin care să se interzică reangajarea acestora în sistem dupa ce şi-au depus dosarele de pensionare.

„Împotriva a ceea ce s-a vehiculat în presă şi în spatiul public cu privire la o aşa-zisă hemoragie a plecării cadrelor ca urmare a aplicării a OUG privitoare la pensiile speciale, acest lucru nu are cum să se întâmple. Sigur că sunt persoane care vor să profite de condiţiile avantajoase, dar acest lucru nu pune sub nicio formă in pericol funcţionarea sistemelor mari, mă refer apărare, ordine publică sau justiţie”, a afirmat în luna august preşedintele Senatului.

Ţintean  a precizat că Guvernul va elabora un proiect de lege prin care sa se interzică reangajarea acestora: “ Odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv facută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajarii pe acelaşi loc, pe aceeaşi functie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e correct”, a explicat preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud.

Categoria: Politica