Ioan Țintean: „Acest referendum nu aparţine nici Puterii, nici Opoziţiei, aparţine poporului român.

Ioan Țintean: „Acest referendum nu aparţine nici Puterii, nici Opoziţiei, aparţine poporului român.

ALDE nu va face campanile electorală pentru referendumul  convocat la finele acestei săptămâni, dar își va îndemna membrii să meargă la urne. O spune chiar vicepreședintele ALDE, Ioan Țintean.

„Acest referendum nu aparţine nici Puterii, nici Opoziţiei, aparţine poporului român. Trebuie să explicăm cetăţenilor că niciun partid, în special dacă ne referim la cei din ALDE, nu organizăm şi nu susţinem acest referendum împotriva unei minorităţi sexuale. Se ştie foarte bine că săptămânile trecute au fost mai multe sondaje de opinie. Media este că 88% din români susţin ca instituţia familiei să fie definită ca formată dintr-un bărbat şi o femeie, iar dacă au fost întrebaţi liberalii din ALDE”, au spus aşa: vor să aibă libertatea de a-şi exprima votul şi că 77% dintre ei vor vota în favoarea definirii familiei ca fiind formată dintre un bărbat şi o femeie”, a explicat Ioan Ţintean.

El a subliniat că la ultimul Birou Politic Național al ALDE  a fost adusă în discuţie tema problemelor juridice care trebuie soluţionate în aceea ce priveşte partenerii de acelaşi sex, ideea pe care s-a marșat vizând recunoașterea uniunii consensuale sau a unui parteneriat civil: „Nu suntem împotriva minorităţilor sexuale, dar familia tradiţională din România sau România tradiţionalistă va merge pe această linie pe care credem că e bine. Aşa cum şi eu cred, aşa ne-au învăţat, educat, crescut părinţii noştri, aşa cred că trebuie să învăţăm, să educăm şi cultivăm spiritul tradiţionalist pentru copiii noştri. În ce mă priveşte, clar, voi face tot ce-mi stă în putinţă ca să solicit cunoştinţelor, prietenilor, colegilor să vină masiv la urne şi să voteze aşa cum cred ei, în spiritul bunelor rânduieli din România”, a concluzionat Ioan Ţintean.

 

 

 

Categoria: Politica