IOAN SIMIONCA: Satul românesc, modernizarea lui va fi pentru mine principalul obiectiv!

IOAN SIMIONCA: Satul românesc, modernizarea lui va fi pentru mine principalul obiectiv!

  1. Care sunt motivele pentru care partidul dvs. v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi?

 

Eu nu am fost membru de partid. Provin din societatea civilă dacă pot spune așa. A fost o invitație la care am reflectat și am decis să intru pe teren pentru a face ceva concret. Eu provin dintr-un mediu pașnic, deci nu am de gând să fac nimic încrâncenat, ci mai degrabă să port dialog pentru a rezolva lucruri pentru județul nostru.

 

  1. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

 

Eu am lucrat în zona culturii și cred că aici o să mă regăsesc. Totodată satul românesc, modernizarea lui va fi pentru mine principalul obiectiv. Trebuie să oferim tinerilor o perspectivă, mediul rural în momentul de față nefiind atractiv deoarece nu oferă un viitor. Cred că aici sunt multe de făcut, începând cu educația și crearea de oportunități.

 

Concret ce s-ar putea face?

 

În primul rând producătorii locali au nevoie de susținere reală. Ei nu pot face față comertului industrial decât daca este pus la punct intreg lanțul comercial, începând cu depozitarea în condiții bune şi continuând cu desfacerea în piețe amenajate. Din respect pentru copiii noștri și pentru generațiile viitoare trebuie să ne asigurăm că ei vor crește sănătoși. Amintim că  producătorii autohtoni sunt baza societatii, ei sunt aici, îsi dezvoltă mica afacere aici, îşi fac case aici iar familiile lor vor creşte aici.

 

Vă refereați la educație

 

Nu o să dau lecții nimănui dar mă refeream la crearea de șanse pentru copiii din mediul rural. Ei trebuie să învețe nu să se ocupe de gospodărie de la 11 ani, cum deseori se întâmplă. Sistemul trebuie să creeze condiții de învățare nu să-i trimită la 12 acasă, iar părinții să-i ducă la cules mălaiul.

Ce le transmiteți bistrițenilor

 

Foarte mulți mă cunosc și mă știu ca un om modest. Am luat decizia de a candida însă nu mi-a fost ușor fiindcă toată viața mi-am dedicat-o acțiunii culturale unde lucrurile sunt pașnice. Nu știu să fac promisiuni în afară de cele ce țin de onoare, demnitate și respect, iar acțiunea mea va fi în acest sens. Sunt decis să fac tot ce pot pentru acest județ pe care îl îndrăgesc foarte mult.

Bistriţenilor le mai transmit să fie sănătoși și să nu se dea bătuți în nicio situație. E greu, poate fi și mai greu, dar singura soluție este să facem ce depinde de noi pentru a ne susține familia. De zeci de ani merg din comună în comună, din sat în sat și am reușit să cunosc problemele oamenilor. Le spun că o să-i susțin și că o să le fiu alături. În mediul cultural fair-play-ul e la el acasă, așa că voi face o campanie curată și pozitivă, iar pe adversari o să-i respect așa cum am făcut-o și până acum. Toate cele bune și mult succes tuturor!!