Ioan Oltean a demisionat din funcţia de co-preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud- Eugen Curteanu este cel care vine din urmă

Ioan Oltean a demisionat din funcţia de co-preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud- Eugen Curteanu este cel care vine din urmă

Ioan Oltean a demisionat din funcţia de co-preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud, şedinţa de Comitet Executiv Judeţean din această seară trebuind să-l stabilească pe cel care îi va urma pe această funcţie. Este vorba de Eugen Curteanu, preferat în dauna senatorului Cristian Florian.

Fostul vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal a susţinut în această dimineaţă ultima sa conferinţă de presă la sediul PNL în calitate de co-preşedinte al acestei formaţiuni politice la nivel judeţean. El a confirmat faptul că va participa în această seară la ultima şedinţă de Comitet Executiv, întâlnire în care va fi stabilit noul co-preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud.

“Mi-am prezentat demisia săptămâna trecută în calitate de vicepreședinte la nivel național, mi-am prezentat demisia din funcția de președinte, o să particip diseară la ședința Biroului Permanent al fostului PDL pentru a desemna o persoană care să dețină funcția de președinte interimar. Le voi mulțumi tuturor pentru contribuție și le voi ura succes în continuare. Îl susțin pe Eugen Curteanu pentru funcția de președinte interimar, îl consider cel mai îndreptățit, este prim-vicepreședinte, este un om cu o ținută morală impecabilă, un om care cunoaște bine partidul, sper să poată construi mult mai mult, nemaiexistând umbra mea asupra partidului, să construiască liberi și fără niciun fel de obligație față de mine. Eu îl propun, BPJ aprobă, sunt 40-50 de oameni care decid dacă această propunere poate fi aprobată. Au toată libertatea, nu e o propunere obligatorie, au libertatea să aleagă. Nu vreau să fiu răutăcios, dar cred că nimeni nu cunoaște mai bine partidul decât îl cunosc eu, absolut nimeni, și nu o spun ca să impresionez, ci este o realitate.

Din funcția de copreședinte al PNL mi-am dat demisia săptămâna trecută, în 26 noiembrie. Nu am anunțat până acum fiindcă n-am avut conferință de presă eu, am demisionat eu, nu ceilalți lideri, când o să demisioneze ceilalți lideri o să vă spună ei. Era demisia mea. M-am gândit de multe ori să îmi dau demisia și din Parlament, să fac și treaba asta, dar am revenit dintr-un considerent asupra căruia nu vreau să mă pronunț”.

Potrivit celor spuse de Oltean, propunerea sa pentru funcţia de co-preşedinte este consilierul judeţean Eugen Curteanu, deşi, senatorul Cristian Florian şi-a dorit mult această funcţie. Şedinţa de Comitet Executiv este programată să înceapă la ora 18.00, liderii bistriţeni ai PNL trebuind să decidă asupra celui care îl va înlocui pe Ioan Oltean.

Categoria: Politica Locala