vineri, aprilie 3, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Ioan Nelu Botiș face afaceri de aproape 1 milion de euro anual

  Must Read

  Decesul numărul 4 în BN: Este sau nu este? Vezi ce s-a întâmplat la Teaca

  Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de...

  Doina Pană: Deputaţii PNL s-au opus unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor

  Deputaţii PNL s-au opus vineri unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor, a afirmat...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Fost ministru al Muncii în anii 2010-2011, Ioan Nelu Botiș are afaceri de aproape 1 milion de euro pe an prin compania Alu Meta Sistem SRL din Bistrița.

  detalii pe: http://bistritabusiness.ro/fostul-ministru-botis-face-business-de-1-milion-euro-anual/

  Scurtă istorie:

  În 2012, la doar un an de la retragerea de pe fotoliul de ministru al Muncii, Botiş pune pe picioare ALU META SISTEMS SRL, care are ca obiect de activitate „operaţiuni mecanică generală”. Administratorul acestei societăţi comerciale este Tănase Ioan, care este şi unul dintre asociaţi, alături de Botiş Ioan Nelu.

  Doi ani mai târziu, în 2014, Botiş mai pune pe picioare încă o societate comercială, pe care o numeşte ROBOT TEAM SRL. Aceasta are sediul chiar acasă la fostul ministru şi-l are ca administrator unic pe Botiş. Obiectul de activitate a acestei societăţi comerciale este contractarea, pe baze temporare a personalului.

  Botiş pare să facă cei mai mulţi bani cu ALU META SISTEMS, firma înfiinţată în anul 2012, care  conţine, se pare şi o mică făbricuţă. Asta pentru că firma în cauză ar fi prins un contract substanţial cu giganţii de la LEONI. Nemţii ar apela la firma unde este acţionar Botiş pentru a realiza parte din componentele de care au nevoie pentru piesele de export.

  Chiar din 2012, primul an de activitate, ALU META SISTEMS, care are sediul social la locuinţa celuilalt asociat al lui Botiş, pe strada Sucevei, avea o cifră de afaceri de 245.159 de lei şi un profit de 121.556 de lei. Nu lipseau nici datoriile, care atunci ajungeau la 63.303 de lei.

  În 2013, cifra de afaceri practic s-a mărit de patru ori, ajungând la aproape un milion de lei (947.636 de lei). Profitul se dubla şi el, ajungând la 249.618 lei. Datoriile însă se apropiau de profit : 221.794 de lei, de trei ori mai mari decât în primul an de activitate.

  Societatea comercială a continuat să crească precum Făt Frumos din basme. În 2014, cifra de afaceri ajungea la 2,2 milioane de lei, iar profitul atingea şi el jumătate de milion de lei. Datoriile întreceau însă profitul, cu 60.000 de lei.

  În anul 2015, cifra de afaceri iar s-a dublat, ajungând la 4,4 milioane de lei. Profitul ajungea la 1.553.129 de lei, iar datoriile la 1,3 milioane de lei. Firma a început cu 3 angajaţi, iar în 2015 deja raporta 32 de angajaţi.

  Nu la fel de productivă pare să fie cealaltă firmă a lui Botiş, care, practic, duce mai departe activitatea începută de Asociaţia Euroactiv. Cu ROBOT TEAM SRL, Botiş facilitează angajarea temporară a românilor în străinătate. Singura diferenţă este faptul că Asociaţia Euroactiv oferea şi cursuri de calificare, nu doar facilitarea angajării bistriţenilor şi nu numai peste hotare.

  În primul an de la înfiinţare, societatea comercială avea cifra de afaceri 0, pierderi de 350 de lei şi 0 angajaţi. Lucrurile s-au mişcat mai bine în 2015,  în al doilea an de activitate. Cifra de afaceri sărea brusc la 54.602 lei, iar profitul deja ajungea la 46.908 lei. Datoriile adunate ajungeau la 16.355 de lei. Deşi pare greu de crezut, acest salt a fost făcut cu un singur angajat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Decesul numărul 4 în BN: Este sau nu este? Vezi ce s-a întâmplat la Teaca

  Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de un bărbat de 59 de ani...

  Doina Pană: Deputaţii PNL s-au opus unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor

  Deputaţii PNL s-au opus vineri unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor, a afirmat deputata PSD Doina Pană.

  Ionuț Simionca, PMP: Astăzi am întins o plasă de siguranță pentru cei afectați economic de pandemia COVID-19

  Măsurile de protejare economică a populației și a firmelor pe care le-am susținut constant de la declanșarea crizei COVID-19 pot fi puse...

  Încă 4 decese. Bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 ajunge în România la 122.

  Grupul de Comunicare Strategică anunţă că încă patru pacienţi cu COVID-19 au murit. Bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 ajunge în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -