Ioan Mircea Paşcu: Nu ne aşteaptă timpuri deloc uşoare- Bugetul apărării al UE va creşte semnificativ

Ioan Mircea Paşcu: Nu ne aşteaptă timpuri deloc uşoare- Bugetul apărării al UE va creşte semnificativ

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, unul din cei mai competenţi oameni politici pe strategii de apărare-informare dar şi geopolitică, a fost prezent astăzi la Bistriţa, el fiind un alt lider al PSD apropiat de organizaţia judeţeană a acestei formaţiuni politice. Cu scopul declarat de-a susţine candidaţii social-democraţi la alegerile parlamentare, Paşcu a vorbit la conferinţa de presă despre ceea ce se întâmplă la nivel de Parlament European, acolo unde, se prefigurează modificări esenţiale la nivelul politicilor comune, asta, după alegerea unui nou preşedinte al Parlamentului European.

De asemenea, Ioan Mircea Paşcu a vorbit şi despre problemele Europei, despre eforturile uriaşe pe cale le face Germania pentru a-i integra pe musulmani, dar şi despre faptul că din „străfundul” Africii se pregătesc să ajungă în Europa de sud, alte valuri de migratori.

Paşcu a spus că „nu ne aşteaptă timpuri deloc uşoare”, el făcând referire la toate schimbările politice intervenite în jurul României, dar şi în SUA, prin alegerea lui Donald Trump. El a confirmat faptul că există semnale clare că bugetul Uniunii Europene pentru apărare va creşte, cum nu s-a mai întâmplat până acum niciodată.

O altă preocupare a liderilor europeni este modul în care noua administraţie Trump va relaţiona cu Uniunea Europeană, de la Washington DC nevenind pentru Bruxelles „veşti bune”, mai precis „informaţii bune”. El a mai arătat că noua administraţie va fi una cât se poate de militarizată, cu foarte mulţi generali sau foşti ofiţeri din Pentagon, USA Army sau Serviciile Secrete, ceea ce este un al reper despre vremurile care urmează.

În ceea ce priveşte declaraţia preşedintelui rus Vladmir Putin cu privire la faptul că Rusia nu are graniţe, Paşcu a dat p explicaţie cât se poate de „diplomată”: Putin vorbea, probabil, de internet, ceea ce ne poate face să credem că viitorul nu mai sună deloc bine!

Vom reveni.

Categoria: Politica