Ioan Mate (Sînmihaiul de Câmpie): În 2017 vom face primii paşi spre microstaţiunea „GLODUL SĂRAT”

Ioan Mate (Sînmihaiul de Câmpie): În 2017 vom face primii paşi spre microstaţiunea „GLODUL SĂRAT”

Pe primarul-fermier al comunei Sînmihaiul de Câmpie, Ioan Mate, dacă nu îl găseşti la primărie, şi ea adăpostită într-o clădire veche de 100 de ani, atunci, precis îl găseşti la fermă sau la atelierul de reparaţii utilaje agricole.

„ Anul Nou l-am început ca văcar, da, da, nu e de râs. Mi-a plecat un om de la fermă, aşa că cineva trebuia să îi ia locul, iar cum nimeni nu mai vrea să stea la curul vacii, am făcut-o eu, nu e nici o ruşine să munceşti”, ne spune primarul Ioan Mate.

Ce se va întâmpla în 2017 în Sînmihaiul de Câmpie?

Primarul Ioan Mate spune că 2017 este un an de la care aşteaptă foarte multe, oricum, „trebuie să continuăm ceea ce am început în 2016: Grădiniţa din Sînmihai, Căminul Cultural din Stuăini, reabilitarea lui DC 18 dar şi Sfiinţirea capelei din centrul de comună”.

Potrivit lui Mate, primăria Sînmihaiul de Câmpie a mai depus următoarele proiecte: asfaltarea unor drumuri de interes local, apă stadală pentru Sălcuţa dar şi împădurirea a 9,5 ha de pădure în satul Stupini.

SEDIU NOU LA PRIMĂRIE

Este unul din obiectivele pe care Ioan Mate şi le-a propus pentru 2017-2020: „ Nu ne grăbim chiar aşa de tare. Deşi, clădirea care ne adăposteşte are 100 de ani, ea este funcţională pe interior, iar eu vreau ca noul sediu să fie unic în zona de câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud, costul lucrărilor de construirea a imobilului fiind estimate la 1,6 milioane de lei”, explică Mate.

Cu toate acestea, visul lui Ioan Mate este deschiderea unei microstaţiuni lângă izvoarele de la „Glodul Sărat”: „ În 2017 vom face primii paşi spre materializarea acestui obiectiv, urmând să cerem instituţiilor abilitate analiza apei ce curge la aceste izvoare. Eu sper ca răspunsurile să fie pe măsura dorinţei mele de-a înfiinţa în acel loc un fel de microstaţiune, cu ape benefice sănătăţii”, conchide Ioan Mate.

CITEŞTE ŞI despre IOAN MATE, PRIMARUL FERMIER DIN BISTRIŢA-NĂSĂUD

Categoria: Administratie