luni, martie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Întoarcerea lui Vasile Moldovan?!?

  Must Read

  Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal din Dej a fost închisă aseară

  Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal din Dej a fost inchisa aseara, iar tot personalul medical...

  Consiliul Județean va realoca 3,6 milioane de lei din bugetul propriu pentru nevoile spitalelor din Bistrița-Năsăud

  Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a confirmat cu puțin timp în urmă că, pe...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Vasile Moldovan va fi prezentat miercuri drept candidatul ALDE la primăria Bistrița. Candidatura reprezintă sau poate reprezenta pentru fostul primar o revanșă pe care trebuie să o ia în fața lui Ovidiu Crețu.

  ALDE joacă tare în acest an electoral, iar Ioan Ţintean îşi dovedeşte, din plin, capacitatea sa de bun organizator. Supranumit “Ayatolahul”,  Ţintean care este preşedintele de facto al ALDE Bistriţa-Năsăud a intrat deja în cadenţa de campanie electorală  a celor două mari blocuri politice: PSD, respectiv PNL, ţinta fiind o clasare cât mai aproape de masa unde se va împărţi Puterea.

  Pentru că Bistriţa este locul de colectare a celui mai mare număr de voturi, Ioan Ţintean a negociat cu omul care poate aduce cele mai multe voturi la coşul alianţei: Vasile Moldovan. Unii vor zâmbi la faptul că Vasile Moldovan, cel poreclit “Tânul”, îşi doreşte să mai joace o ultimă carte în Campania electoral din mai 2016.

  Vasile Moldovan vs Ovidiu Teodor Creţu

  Este una din marile bătălii de pe data de 5 iunie. Sunt candidaţi al căror profil este aproape identic,iar modul de abordare a problemelor de ordin administrative, social sau chiar economic este asemănător, fiind doi politicieni din aceeaşi generaţie. Atât Moldovan, cât şi Creţu au fost preşedinţi ai organizaţiilor municipale ale PD, respectiv PSD, se cunosc bine şi,deseori, s-au înfruntat în şedinţele de consiliu municipal.

  Dacă Creţu gestionează la această oră aproximativ 30-35%  din voturile electoratului de stânga, intrarea lui Vasile Moldovan în cursa pentru primăria Bistriţa vine să schimbe partitura. Am să mă explic!

  1. Vasile Moldovan şi Ovidiu Creţu se adresează aceluiaşi fel de electorat: peste 50 de ani, semiruralizat, iubitor de folclor, dar aceasta nu este, obligatorie, o caracteristică principal.
  2. Amândoi vin din acelaşi filon politic: centru, centru-stânga şi reprezintă foarte bine această doctrină
  3. Amândoi sunt ingineri, aşadar vin din spectrul real, Creţu fiind administratorul mai calculat, mai précis, mai rece în relaţiile cu subordonaţii, mai indifferent, oarecum, în relaţia cu cetăţenii, cu bistriţenii.
  4. La polul opus stă Vasile Moldovan, cunoscut pentru modul în care relaţionează cu bistriţeanul de rând, mereu amabil, cu zâmbetul pe buze, sigur, toate acestea neputând să fie, neapărat, calităţi care să definească un primar.

   

  Adrian Titieni vs Vasile Moldovan

  Eufemistic vorbind, e o luptă între doi liberali care, trebuie spus nu au nimic de-a face cu PNL-ul traditional, orice și oricine ce ar zice. Lupta, dacă va fi una, se va da între mentalităţi, între modurile diferite de-a vedea lucrurile. Dacă Vasile Moldovan este văzut ca un fel « bunicuţ » vesel, deşi nu este chiar aşa, Titieni va veni, dacă va veni, cu o abordare absolut nouă a campaniei electorale.

  Va fi interesant cum vor decurge ostilităţiile în contextul acestei lupte politice în care stânga este reprezentată doar de Ovidiu Creţu, în timp ce dreapta este asaltată de numai puţin de cinci candidaţi.

  Vom reveni!

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal din Dej a fost închisă aseară

  Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal din Dej a fost inchisa aseara, iar tot personalul medical...

  Consiliul Județean va realoca 3,6 milioane de lei din bugetul propriu pentru nevoile spitalelor din Bistrița-Năsăud

  Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a confirmat cu puțin timp în urmă că, pe ordinea de zi a ședinței ordinare...

  Budacu de Sus, Dumitrița: Intervenție grea a pompierilor bistrițeni la stingerea unui incendiu care a distrus o afumătoare, un atelier, acoperișul și podul

  Echipajele de intervenție ale Detașamentului Bistrița au intervenit cu puțin timp în urmă la lichidarea unui incendiu...

  Incendii la Budacu de Sus și la Spermezeu: O casă a fost salvată din fața furiei flăcărilor de sătenii care au împiedicat extinderea incendiului

  Detașamentul de Pompieri  Bistrița intervine în localitatea Budacu de Sus la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească,...

  192 de noi cazuri de coronavirus în România. Numărul infecțiilor a ajuns la 1.952

  Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -