Instalația de teleschi a pârtiei de pe dealul Cocoșul nu va fi funcțională în iarna 2018-2019

Instalația de teleschi a pârtiei de pe dealul Cocoșul  nu va fi funcțională în iarna 2018-2019

Informația a fost confirmată chiar de primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, cel care a explicat faptul că respective instalație nu va putea fi montată, consecință a documentațiilor tehnice care nu au fost făcute în timp util. Crețu a mai precizat că întârzierile au apărut pentru că firmele de construcții nu au venit la licitații, fiind vorba de un obiectiv de risc.

Ovidiu Teodor Crețu:   ” Din păcate, proiectarea teleschiului a durat foarte mult şi la ora aceasta suntem în imposibilitatea de a-l amplasa. Am avut banii alocaţi. Problema este că studiul de fezabilitate s-a întins prea mult. Pentru a se realiza acel teleschi ai nevoie de o comandă cu 45 de zile înainte. Dacă l-am aproba acum, în şedinţa din noiembrie, ar însemna să-l avem în 15 ianuarie. Vom rămâne în forma aceasta şi anul viitor vom realiza şi acest deziderat”.

 În ceea ce privește pârtia de schi, edilul Bistriței a prezentat lucrările care se execută la această oră la obiectivul respectiv: ” Lucrăm la cel de-al doilea rând de piloţi, coloanele acelea de 30 m, în care se pune o armătură şi în care se toarnă beton şi devin nişte stâlpi de susţinere a terenului. S-a făcut un rând sus, cu 80 de stâlpi, acum se lucrează la ceilalţi 80. Eu cred că vor finaliza lucrările săptămâna aceasta şi vor turna şi betonul, urmând ca săptămâna viitoare să toarne grinda de legătură, după care, dacă vremea permite, vor tăia membrana de la lac, vor scoate pământul care a curs acolo şi vom lipi din nou membrana. Problema este că această membrană poate fi lipită la temperaturi de peste 5 grade. Să vedem dacă riscăm s-o începem. Există şi posibilitatea de a lucra cu lacul la 75% din capacitate”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.

 

 

 

Categoria: Administratie