INSPECŢIE LA MUZEU

INSPECŢIE LA MUZEU

Şantierul deschis la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud a fost astăzi inspectat de preşedintele Radu Moldovan şi vicepreşedintele CJ, Dorin Popescu. Proiectul are o valoare totală de 6.1 milioane de lei şi este finanțat din fonduri norvegiene, prin programul ”Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural” derulat de Ministerul Culturii.

La ora actuală, lucrările sunt în plină derulare, stadiul fizic al acestora fiind undeva la 30-35% din contract. Ultima dată când a avut loc aici o astfel de intervenția s-a întâmplat în 1970, când s-a construit Complexul Muzeal. Inspecţia lui Radu Moldovan nu a durat foarte mult, concluziile fiind următoarele – lucrările ar trebui să se încheie la începutul verii 2016. „Unul dintre proiectele importante pe care am reuşit să le promovăm împreună cu managementul Complexului Muzeal Judeţean este această reabilitare importantă de la sediul central, care va schimba în bine, integral, faţa clădirii. Este un proiect finanţat prin granturi norvegiene, gestionat de Ministerul Culturii, în valoare de 1,5 milioane euro, care va trebui finalizat la finalul lunii aprilie-începutil lunii mai 2016. Mă bucur că am reuşit să promovăm acest proiect, pentru că am vorbit de un Master Plan de dezvoltare a turismului în judeţul Bistriţa- Năsăud, iar acest proiect se va integra foarte bine în acel program.
Ultima dată, o astfel de intervenţie a avut loc în 1970, câns s-a constituit Complexul Muzeal. Eu cred că lucrările de acum vor dura pentru cel puţin următorii 50 ani”

Potrivit managerului Complexului Muzeal Judeţean Alexandru Gavrilaş, la reabilitare se lucrează cu materiale de asanare a monumentelor istorice, unele dintre cele mai scumpe din lume.
Lucrările care au început la sfârșitul lunii iulie și trebuie să se încheie cel mai târziu la 30 aprilie 2016, conform contractului de finanţare. Construcţiile sunt realizate de SC Electra Geniu SRL din Deva.

Categoria: Administratie