INS începe de astăzi o anchetă în 330 de mii de ferme

INS începe de astăzi o anchetă în 330 de mii de ferme

Anchete în ferme care încep de astăzi și se întind pe un interval de o lună. Sunt vizate 330.000 de exploatații agricole iar scopul verificărilor este de a se obţine informaţii privind numărul exploataţiilor agricole, suprafaţa agricolă utilizată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigaţiile, agricultura ecologică, dezvoltare rurală sau persoanele care au desfăşurat activităţi agricole!

Institutul Naţional de Statistică (INS) va efectua în perioada 10 ianuarie-10 februarie o anchetă structurală în agricultură pentru a obţine informaţii privind structura exploataţiilor agricole din România, a anunţat luni instituţia, care a menţionat că peste 330.000 de ferme vor fi vizate. Scopul anchetei este de a obţine de informaţii privind numărul exploataţiilor agricole, suprafaţa agricolă utilizată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigaţiile, agricultura ecologică, dezvoltare rurală sau persoanele care au desfăşurat activităţi agricole.

Potrivit INS, efectuarea cercetării va avea loc pe baza unui eşantion reprezentativ la nivel naţional, ce include toate exploataţiile agricole cu personalitate juridică – circa 28.000 de ferme – şi circa 303.000 de exploataţii agricole fără personalitate juridică.

INS va culege datele prin intermediul unor interviuri directe realizate de către un operator statistic pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică şi prin autoînregistrare, în cazul firmelor din domeniul agricol.

Prin intermediul acestei cercetării, INS va analiza numărul de efective de animale deţinute de fermierii român în exploataţiile agricole până la 31 decembrie 2016.

Rezultatele anchetei vor fi disponibile în luna decembrie 2017.

CITEŞTE ŞI:

ANCHETE ÎN 330.000 DE FERME, începând DE ASTĂZI!

Categoria: AGRICULTURA