ÎNCURAJAREA LECTURII ÎN COMUNITĂȚI ȘI ÎN ȘCOLILE CU PONDERE MARE DE ELEVI ROMI „ – Copiii romi vor fi încurajați să citească

ÎNCURAJAREA LECTURII ÎN COMUNITĂȚI ȘI ÎN ȘCOLILE CU PONDERE MARE DE ELEVI ROMI „ – Copiii romi vor fi încurajați să citească

Asociația Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud pregătește la această oră un eveniment pe cât de interesant, pe atât de inedit. Este vorba de încurajarea lecturii în comunitățile și școlile în care există o pondere mare de romi. Potrivit președintelui Emil Neia Lăcătuș, aceasta actiune se va desfășura în baza parteneriatului încheiat de Asociația Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Bistrița-Năsăud cu Inspectoratul Școlar Judetean și Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud.

Lansarea acțiunii va avea loc în data de 20.11.2018 ora 14.00 la Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud în sala de conferințe. La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai Instituțiilor Publice locale, Inspectoratului Școlar Județean , inspectorul pe minorități Balazs Deneş, lideri ai Partidei Romilor din marile comunități de romi, mediatori sanitari, experți din cadrul primăriilor.

” Așteptăm foarte mulți elevi și studenți, aceștia fiind sprijiniți foarte mult de Partida Romilor cu recomandari pentru locurile destinate etniei noastre în licee, școli profesionale și în universități. Eu mi-am propus să vprbesc despre rolul și importanța educației în rândurile copiilor de romi”, a spus președintele Emil Neia Lăcătuș.

Important de știut

Acțiunea se desfășoară în perioda 15.11.2018 -15.12 2018, deplasările urmând să fie asigurate cu bibliobusul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” , fiind vizate scolile din comunitatile cu pondere mare de romi: Lechința, Teaca, Budacu de Jos, Dumitrița, Șieu Măgheruș, Petru Rareș, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului, Rodna, dar și orașul Năsăud.

De asemenea, spune Emil Neia Lăcătuș, ca Inspectoratul Școlar Județean, va facilita accesul în școlile selectate în cadrul acestui proiect, iar Biblioteca Județeană asigură transportul și cărțile dar și personalul de specialitate.

” Toată lumea trebuie să știe un lucru foarte important – cărțile se vor împrumuta pe baza unei fișe, urmând să fie înapoiate. Tot în cadrul acțiunii noastre, în fiecare școală selectată va fi organizat un concurs de eseuri cu tematică dată, toți elevii câștigători urmând să fie premiați pe data de 15 decembrie, într-un cadru festiv, la Bibioteca Județeană, locurile I, II și III vor primii premii, iar si ceilalti elevi participanti vor primii un cadou”, a concluzionat președintele Partidei Romilor PRPE BN, Emil Neia Lăcătuș.

 

Categoria: EVENIMENT