joi, aprilie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  „ÎNCOTRO…? DĂ ŞANSĂ VIEŢII!”

  Must Read

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Astăzi, 9 februarie a.c., în cadrul proiectului de informare şi conştientizare „ÎNCOTRO…?DĂ ŞANSĂ VIEŢII!”, iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud  împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa”  al Judeţului Bistriţa-Năsăud şi susţinut de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, a avut loc o acţiune dedicată viitorilor conducători auto, cei aflaţi în pragul susţinerii probei practice pentru obţinerea permisului de conducere.

  Acţiunea a avut loc în municipiul Bistriţa, în zona Sălii Polivalente, iar reprezentanţii I.S.U. „Bistriţa”, Serviciului Rutier şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bistriţa – Năsăud, sprijiniţi de voluntarii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud au distribuit materiale informative ale campaniei – pliante, calendare, raclete etc.

  Materialele informative, distribuite, cuprind informaţii privind principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, măsuri de prevenire, adoptarea unei conduite preventive în traficul rutier şi nu în ultimul rând, folosirea corectă a numărului unic de urgenţă 112. Acest demers a fost organizat în contextul Zilei Europene a Numărului Unic de Urgenţă 112, marcată la nivel continental, în data de 11 februarie a fiecărui an.

  Acţiunea va continua şi în cursul după amiezii, când vor fi organizate prezentări interactive în cadrul şedinţelor de pregătire teoretică în unele şcoli de şoferi din municipiul Bistriţa, cu participarea politiştilor şi pompierilor bistriţeni, angrenaţi în această campanie.

  Folosirea cu eficienţă a numărului unic de urgenţă 112 este un deziderat comun al tuturor structurilor care, prin specificul activităţii, sunt în permanenţă în slujba comunităţii, iar acest serviciu trebuie folosit doar când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de urgenţă, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

   

  Conform prevederilor legale, persoanele implicate sau prezente la faţa locului, în momentul producerii unui accident rutier cu victime sunt obligate să apeleze numărul de urgenţă unic 112, să răspundă cu exactitate la întrebările operatorului, să urmeze indicaţiile acestuia şi să nu închidă telefonul până nu i se cere acest lucru.

   

  Nu în ultimul rând, trebuie amintit faptul că apelarea, cu rea intenţie, a numărului unic de urgenţă 112, fără justificarea unei urgenţe sau realizarea apelurilor false, atrage răspunderea contravenţională a apelantului – conform O.U.G. nr. 34/2008.

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...

  RĂMĂȘIȚELE ZILEI: De la dialog la monolog și despre virusata comunicare. Respect pentru transparența lui Gabriel Lazany

  Suntem într-un fel de război, unul dur și cu foarte multe victime, din ce în ce mai...

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -