joi, februarie 27, 2020
3.7 C
Bistrița
More

  Încep lucrările pentru HELIPORT pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița

  Must Read

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Unul din proiectele care contribuie la schimbarea „la față” a Spitalului Județean de Urgență Bistrița este cel legat de construcția heliportului pe terasa superioară a clădirii principale, un deziderat al managementului instituției.

  Contractul de proiectare și execuție a fost semnat la sfârșitul anului trecut și prevede un termen de 20 de luni pentru finalizarea acestui proiect inedit pentru Bistrița-Năsăud. Heliportul va deservi elicopterele SMURD din cele două baze aeriene limitrofe, cea de la Târgu Mureș, precum și cea de la Jibou.

  Valoarea contractului este de 1,5 milioane de euro, bani asigurați în totalitate din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Lucrările efective vor începe de azi, 3 februarie, și au un termen de finalizare de 18 luni, termen ce poate fi scăzut, conform celor declarate de reprezentanții asocierii dintre SC Grup Construcții Est SA din Iași – SC ABC Development Aviation SRL din București, firme specializte în astfel de construcții.

  Vestea începerii șantierului a fost dată de managerul SJUB, Gabriel Lazany, care face un apel la înțelegere, fiind vorba de niște lucrări nu tocmai „tăcute”:

  „O imagine care în curând va deveni istorie!!

  De astăzi au început lucrările pentru construcția heliportului pe terasa superioară a spitalului. În prima etapă vor fi efectuate lucrări de desfacere a șarpantei și a hidroizolațiilor. Aceste lucrări sunt generatoare de zgomote puternice și pot produce un disconfort major pacienților și personalului medical, motiv pentru care facem apel la toată înțelegerea acestora. Deoarece, urmează a fi instalate o serie de echipamente și utilaje grele necesare execuției, iar organizarea de șantier va ocupa o parte din locurile destinate parcării, pe perioada de desfășurare a lucrărilor accesul autoturismelor în spital va fi limitat, putând exista și perioade de restricționare totală. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a scris Lazany pe facebook.

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce privește desemnarea lui Florin Cîțu...

  În drum spre anticipate: Florin Cîțu a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

  Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri seară, după consultările cu partidele, pe cine a desemnat să formeze noul guvern.

  Încă 4 pacienți internați la SJU Bistrița au fost diagnosticați cu gripă de tip A

  Patru pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost diagnosticați cu gripă. Informașia este confirmată de purtătorul de cuvânt al...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -