ÎNCĂ 15 MILIOANE DE EURO PENTRU ORAȘUL BECLEAN

ÎNCĂ 15 MILIOANE DE EURO PENTRU ORAȘUL BECLEAN


În viitorul apropiat, orașul Beclean va avea un Centru Cultural Multifuncțional care va purta numele scriitorului Liviu Rebreanu, dar și un nou centru social cu servicii multimple. De asemenea, urmează să fie modernizată școala generală ”Liviu Rebreanu” și să fie construit un centru recreativ.

NICOLAE MOLDOVAN: ”Vă anunț cu bucurie că avem încă patru proiecte importante pregătite să fie depuse pentru finanțare cu fonduri europene la ADR Nord-Vest.

Este vorba despre:

  1. Proiectul Centrul Cultural Multifuncțional care va purta numele marelui romancier Liviu Rebreanu și care va fi amplasat în zona Pieței Mari a orașului; 
  2. Proiectul Centrului Social de Zi cu servicii multiple pentru vârstnici, copii, dar și persoane toxico-dependente;
  3. Proiectul de modernizare a clădirii din strada Petru Maior a Școlii Generale “Grigore Silași” cunoscută și sub numele de “Școala Generală ‘Liviu Rebreanu'”;
  4. proiectul Centrului Recreativ Legacy.

Acesta din urmă urmărește îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din oraşul Beclean şi din împrejurimi prin dezvoltarea unor activităţi de petrecere calitativă a timpului liber, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile. Vor fi create practic programe de gimnastică aerobică, yoga sau fitness, programe de înot, programe dans de societate, programe de alergare, programe de creaţie, programe de gimnastică de întreţinere, de educaţie fizică şi sport recreativ, în așa fel încât utilizatorii să devină mai sociabili și mai atenți din punct de vedere al comportamentului”, spune primarul Nicolae Moldovan.

Toate aceste mari proiecte valorează împreună aproape 15 milioane de euro.

Categoria: BECLEAN