IMPOZIT PE PROFITUL MULTINAŢIONALELOR

IMPOZIT PE PROFITUL MULTINAŢIONALELOR

Partidul Naţional Liberal propune un proiect de lege potrivit căreia profiturile grupurilor de companii vor fi impozitate acolo unde sunt realizate, fără a mai fi posibil transferul acestora în ţări cu o fiscalitate mai prietenoasă. Informaţia a fost confirmată de senatorul Dorin Dobra.

Senatorul Dorin Dobra a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că o astfel de măsură vine în contrapondere cu iniţiativa PSD de eliminare a celor 102 taxe nefiscale. El a dat ca exemplu situaţia companiei Wizz Air în România, care în 2014 avea 300 de angajaţi, pierderi de 27 milioane lei, cifră de afaceri 0 şi 3,9 milioane pasageri transportaţi. „Astăzi, Wizz Air urmăreşte să atingă cifra de 20 milioane la nivel naţional, este cel mai mare transportator local în faţa companiei Tarom, la dublu şi impozit pe profit în România 0. Nu este o situaţie singulară”,a exemplificat Dorin Dobra.

Dorin Dobra a precizat că cere PSD-ului ca această iniţiativă să fie adoptată, asta pentru că efectul la bugetul de stat va fi unul major, asta pentru numai în ultimii cinci ani este vorba de sume de peste un miliard de euro.

Categoria: Politica