vineri, februarie 28, 2020
-1 C
Bistrița
More

  „Imigranții, provocare pentru Europa”

  Must Read

  MAIERU: Vasile Borș a fost desemnat candidatul PSD la primăria acestei comune

  • Vom oferi pâine și celor ce vor arunca cu pietre Cuvinte...

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Europa se confruntă cu o mare provocare în aceste zile. Ceea ce vedem că se întâmplă la graniţele unor ţări vecine cu noi este echivalentul unui dezastru umanitar, situație care se configurează într-o criză de lungă durată care va putea fi rezolvată doar dacă vor fi soluționate situațiile care o generează, şi mă refer la conflictele din Siria, Irak şi din zonele vecine.

  Cred că această criză ar fi putut fi evitată dacă Europa şi celelalte state ale lumii s-ar fi implicat mai activ în soluţionarea acestor conflicte, dacă s-ar fi acordat asistența umanitară cât mai aproape de zonele de conflict, dacă s-ar fi constituit zone sigure pentru refugiați în imediata lor vecinătate.

  Consecinţă a acestei lipse de implicare e acest val de imigranți, un fenomen de amploare care afectează, iată, direct Europa, ale cărei state nu sunt pregătite pentru a face față acestei provocări. Mai mult, astăzi, se fac eforturi uriaşe pentru găsirea unei soluţii legislative la nivel de Uniune Europeană pentru rezolvarea situației imigranților şi cu eforturi financiare considerabile.

  Mi-aş dori ca România să privească această criză ca pe un fenomen complex şi nu se poate limita doar la a oferi cazare pentru 1500-1700 de imigranți, având doar o abordare matematică şi ignorând aspectele ce țin de latura umană a acestei tragedii.

  Sigur că este o problemă europeană. Dar noi, ca stat membru, avem drepturi, dar avem şi obligaţii! Eu cred că trebuie să fim solidari cu întreg efortul Uniunii Europene, să fim solidari cu tragedia acestor oameni. Nu voi încheia înainte de-a vă reaminti faptul că fenomenul imigranților există şi ne va afecta pe toţi şi, indiferent că vrem sau nu vrem, că ne place sau nu ne place, cu toţii va trebui să ne implicăm şi să găsim cele mai bune soluţii pentru a face faţă acestei noi provocări.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  MAIERU: Vasile Borș a fost desemnat candidatul PSD la primăria acestei comune

  • Vom oferi pâine și celor ce vor arunca cu pietre Cuvinte...

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a epidemiei de virus COVID-19. Noul...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât o normalitate: să se poată...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de activitate a Batalionului 812 Infanterie...

  Un bistrițean dat dispărut de 18 ani a fost văzut într-un tramvai din Milano

  Un bărbat plecat la muncă în Italia în anul 2002 a fost dat dispărut la puțin timp după ce s-a stabilit în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -