IMAS : PNL a trecut peste PSD în topul preferinţelor electorale. Este vorba de o cercetare sociologică realizată la comanda USR pe luna decembrie

IMAS : PNL a trecut peste PSD în topul preferinţelor electorale. Este vorba de o cercetare sociologică realizată la comanda USR pe luna decembrie

Pentru prima data după alegerile parlamentare din 2016, PSD a fost depăşit de PNL, principalul partid de opoziţie, arată sondajul IMAS pe luna decembrie realizat la comanda USR. Partidul condus de Dan Barna a scăzut, surprinzător, mai bine de trei procente de la o lună la alta, în timp ce Dacian Cioloş se menţine la 8%. Pro România, partidul lui Victor Ponta, ar trece pragul electoral, în timp ce ALDE se menţine la 10%.

Datele sondajului IMAS pentru USR- decembrie 2018

PNL-26,1%

PSD-25,2

USR-11,5

ALDE-9,6

CIOLOS-8,1

PRO ROMANIA-6,2

UDMR-4,6

PMP-2,5

PNTCD 1,6%

% PRM 1,9%

Alt partid 2,7%

 

 

În 16 decembrie, un sondaj CURS, dat publicităţii chiar în ziua în care PSD ţinea o întrunire a Consiliului Naţional, unde Liviu Dragnea prefaţa atacul la bănci şi multinaţionale, pus în practică apoi de cuplul Teodorovici- Vâlcov prin „ordonanţa lăcomiei“,  arăta că PSD ar obţine 33%, urmat la mare distanţă de PNL cu 20%. ALDE şi Pro România ar scoate 9%, în timp ce USR ar strânge 7%, iar partidul lui Dacian Cioloş, abia 5%.

 

Cercetarea CURS este primul sondaj din ultimele luni în care PSD trece pragul de 30%.

 

Datele sondajului CURS publicate pe 16 decembrie PSD – 33%.  PNL – 20%. ALDE – 9%.  Pro România – 9%.  UDMR – 6%. USR – 7%. MRÎ – 5%. PMP- 5%. UNPR – 2%.

 

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie pe un eşantion naţional de 1067 de persoane la domiciliul respondenţilor. Pe de altă parte, partidul condus de Liviu Dragnea coborâse sub pragul de 25%, potrivit sondajului IMAS pe luna noiembrie comdandat de USR şi obţinut de Adevărul. PNL era într-o uşoară creştere (23%), în timp ce USR avea aproape 15%. Partidul lui Dacian Cioloş sarea puţin de 8%. Aşadar, o alianţă între USR şi RO+ ar trimite cele două partide în ceafa PNL. Formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu atingea aproape 12%, potrivit cercetării IMAS.

 

Categoria: EVENIMENT