ÎCCJ menţine decizia Curţii de Apel Bucureşti : Ovidiu Puţura, închisoare cu executare

ÎCCJ menţine decizia Curţii de Apel Bucureşti : Ovidiu Puţura, închisoare cu executare

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, Ovidiu Puţura, a fost condamnat de Înalta Curte de casaţie şi Jutiţie (ÎCCJ) la cinci ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență, scrie Gazeta de Bistriţa.

Instanța supremă a menținut decizia dată de Curtea de Apel București.

 Potrivit DNA, în noiembrie 2014, Ovidiu Puțura i-a promis judecătoarei Corina Iacob de la Tribunalul Bistrița — Secția civilă că, din funcția pe care o va exercita în perioada următoare în MJ, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

„În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent. În același context, Puțura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soției sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălțăminte”, spun procurorii.

Conform DNA, în perioada 2013 — 2014, Ovidiu Puțura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

Ovidiu Puţura, condamnat la puşcărie! Sentinţa este definitivă

Categoria: EVENIMENT