HALUCINANT: Apa căzută din cer e taxată tot mai scump de Aquabis

HALUCINANT: Apa căzută din cer e taxată tot mai scump de Aquabis

Mereu suprinzătoare SC Aquabis SA Bistriţa-Năsăud, surprizele nefiind întodeauna, însă,  plăcute. Un astfel de exemplu vine de la Beclean, de la părintele-paroh al Bisericii Greco-Catolice, Ciprian Cindea.

Iată ce scrie părintele Cindea pe pagina sa de facebook:

M-am întâlnit dimineață cu o doamnă ce avea ochii înlăcrimați. S-a apropiat de mine, tristă și întrebătoare. -Cum se poate părinte să plătesc apa din cer mai mult decât apa potabilă? Este normal așa ceva? La început nu am înțeles foarte bine. Credeam că a fost inundată și din cauza aceasta a trebuit să facă ceva lucrări de reparații care au costat-o mult. Arătându-mi însă factura primită în această lună de la cei care au pus contor până și la apa din cer, am înțeles și m-am șocat. A plătit mai mult pentru apa meteorică decât pentru apa potabilă. Ce este apa meteorică? În localități, apele meteorice provin din ploi sau din topirea zăpezii de pe acoperișuri. Și se pare că, după contorul sociatății care administrează această apă, doamna ar fi consumat 19,22 mc și doar 15 mc de apă potabilă. Poate vouă vi se pare normal, mie nu. Tot anormal este și faptul că pe aceeași factură scrie că doar 15 mc au mers pe canal. Restul i-a băut oare doamna? Adică apa de ploaie. Dar contorul pentru apa meteorică unde o fi instalat?

O altă aberaței o găsim pe aceeași factură, mai jos. ” Dorim să vă informăm că neachitarea facturii în termen de 30 de zile calendaristice… conduce la sistarea furnizării serviciilor…”. Nu-i nevoie domnilor să-i inchideți robinetul cerului pe care ați pus mâna și acum vă împărțiți profitul între acționari. Nu-i nevoie nici de poaie, că a plouat destul și pentru noi și pentru voi. Doamna mi-a mărturisit că ea se roagă deja să nu mai plouă, că altfel i se duce pensia pe apa de ploaie. Poate că ar fi bine să ne dorim să fim debranșați pentru o vreme de la apa ce cade de sus, dar o să ne coste rebranșarea după cum scrie pe aceeași jalnică factură.

Nici macar nu mai am cuvinte pentru a tage vreo concluzie. Puteți însă concluziona voi.

Categoria: Dezvaluiri