vineri, aprilie 10, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Guvernează Moș Crăciun?

  Must Read

  O persoană a aruncat cu FECALE într-o baie a Secției de Boli Infecțioase Bistrița!

  O persoană infectată cu Covid-19 si internată în secția Boli Infecțioase a Spitalului județean de urgență...

  Indolență și frică în vremea lui Covid. Poienile Reteagului, epicentrul epidemiei din Bistrița-Năsăud

  Declarate zonele roșii ale județului Bistrița-Năsăud, satul Poienile Reteagului sau Pintic, sat aparținător de...

  Aproape trei mii de combinezoane și peste 33 de mii de măști de protecție au ajuns în Bistrița-Năsăud, via Guvernul României

  Pompierii militari bistrițeni receptionează o nouă serie de echipamente de protecție, fiind vorba de al treilea transport aerian cu...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Tăieri, măriri, scutiri, facilități, reduceri. Toate ni se prezintăacum, înainte de momentulvotului de duminică, de către aspiranții la putere. Zici că și-a răsturna t Moș Crăciun sacu peste România. Cert estecă, pentru prima data înultimii 25 de ani, un singurpartid vine înfațaromânilor cu un program de guvernareconcret, nu doar cu platformepolitice. Cu măsuripunctuale, cu cifre, cu date de realizare. Și cu surse de finanțareclarepentrufiecare capitol din program.  Tot în premieră pentru România post-decembristă, un partid, unulsingur, vine înfațaelectoratului cu altfel de temedecâtcele ”clasice”, vehiculate la intensitatemaximăpânăacum, cum ar fi integrareaeuropeană, atragerea de investițiistrăine, discrepanțeîntreprovinciileistorice, ardeleniiceiharnicișirestulasistați. Un singurpartid vine cu un program pentrutoțiromânii. Șiarată respect egaltuturorcetățeniloracesteițări. Ce propuneacestpartidesteșirealizabil? De undebanipentru a transformaînrealitateproiectele sale? ÎiaduceMoșCrăciunsaupartidulaidentificatsurse concrete, reale?

  Ce propuneacestpartid?

  ÎnființareaFonduluiSuveran de DezvoltareșiInvestiții (FSDI), care poatesalvacapitalulprivatautohtonșipoateasiguradezvoltareaRomânieipentruurmătoriizeceani. FSDI vareuniaproximativ 200 de companii la care statulesteacționar. Vaaducepeste 20 de miliarde de lei la bugetul de stat, îndoarpatruanișiva genera peste 42.000 de locuri de muncă.Principaleleinvestițiiprin FSDI: autostrăzi, spitale, căiferaterapide, hidrocentrale, sisteme de irigații, centre de cercetareșiinovare, capitalizarea CEC șiEximbank.

  Taxereduse, salariimaimari. Salariul minim vacrește la 1.400 de lei – în 2017, 1.510 lei – în 2018, 1.625 – în 2019 și 1.750 în 2020. Salariulmediu brut peeconomievacrește cu 40% (de la 2.815 lei, la 3.950 lei în 2020). Impozitulpesalariivascădea la 10% (față de 16%, câtesteacum) pentrusalariilemaimari de 2.000 de lei brut/lună. Pentrusalariilemaimici de 2.000 de lei, precumșipentrusalariilemedicilorși ale IT-iștilor (indiferent de valoare), impozitulva fi 0%.

  Creștereapunctului de pensie cu 500 de lei (pânăîn 2020), scădereaimpozituluipepensii la 0% pentrupensiilemaimici de 2.000 lei brut/lunăși la 10% pentrucelelalte. Pensionarii nu vormaiplăticontribuțiipentrusănătate (CASS vascădea de la 16% la 0%).

  Reducereafiscalitățiișimăsurieconomicepentrususținereamediului de afaceri. Impozit pe microîntreprinderi de 1% și plafon pentru microîntreprinderi de 500.000 euro. Scutire de  impozit pe profit timp de 10 ani pentru activitățile de cercetare-dezvoltare-inovare. Eliminarea totală a impozitului pe dividende. Scăderea TVA general la 18%. Eliminarea CAS și CASS  pentru PFA, drepturi de autor, avocați, contabili etc. Finanțarea de start-up-uri cu 200.000 lei/proiect/antreprenor. Ajutor de stat pentru afacerile din agricultură și zootehnie.

  Sistem de sănătate în slujba pacientului, care înseamnă: ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative, construirea (până în 2020) Spitalului Republican „Carol Davila” în București și a 8 spitale regionale (centre de urgență și excelență pentru toate specialitățile medicale), modernizarea spitalelor existente, repornirea producției de vaccinuri și dezvoltarea Institutului Cantacuzino. Salariile personalului medical vor crește astfel: de la 1 ianuarie 2018, un medic rezident va avea 1.200 de euro brut, un medic specialist gr. V, clinic 2.650 de euro, iar un medic primar gr. V, ATI/urgență 3.600 de euro brut. Salariile asistenților medicali vor avea o creștere de 100%. La acestea se adaugă veniturile din gărzi, sporuri, tichete de vacanță.

  Programul „GaranțiapentruTineret”: alocațiipentrufinalizareastudiilor, programe de uceniciepentruînvățareauneimeserii, programe de stagiipentruexperiențăprofesională, stimulareaantreprenoriatului, program național de locuințepentrutineri, cu subvenționareachiriei, creștereaburselorpentrustudenți, dezvoltareasportului de masăși a infrastructurii sportive.

  De undebani?

  1. Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI). Ce e acesta? Un fond de investiţii, care reuneşteceleaproximativ 200 de companii la care statulesteacţionar, valoareatotalăestimată a acestorafiind de 45 miliarde de lei. El araveamaimultefuncţii: de finanţareainvestiţiilorstatului, de garantare a împrumuturilor (care pot fi făcute cu dobânziavantajoase), de capitalizare a economiei (la care se adaugătransparentizareaactivităţiicompaniilor de stat), de dezvoltare a capitaluluiautohton, inclusivîn zone defavorizate.FSDI nu e o soluţiemagică, ci e o modalitateeficientă de folosire aunorresurseautonome de dezvoltare.Nu îl inventează nimeni acum, pentru că a fost deja folosit în multe țări cu tradiție democratică veche.

  2.Fonduri europenecare trebuie folosite, nu returnate UE.

  1. Bugetul de stat. Relaxarea fiscală pentru mediul de afaceri, creșterea salariilor și pensiilor vor avea ca efect creșterea încasărilor la bugetul de stat.E dovedit!

  Care e partidul?

  PSD. PSD a dovedit că știe, poate și vrea să crească România de fiecare dată când a fost la guvernare. A crescut România după cădereaeconomicădrastică din primiianidupăRevoluție. A crescutRomâniadupădezastrul „terapiei de șoc” a guvernării CDR. A crescutRomâniadupăguvernareaBăsescu – Boc, care aîndatoratțara la FMI și a tăiatsalariileșipensiile.

  Astăzi, PSD estesingurulpartid cu o viziuneși un program economic clarpentruRomânia, gânditîntotalitateînfolosulromânilor.

  PSD credeînRomânia. Îndrăzneșteșitu! În 11 decembrievotează PSD! Tereprezintă.

  www.indraznestesacrezi.ro

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  O persoană a aruncat cu FECALE într-o baie a Secției de Boli Infecțioase Bistrița!

  O persoană infectată cu Covid-19 si internată în secția Boli Infecțioase a Spitalului județean de urgență...

  Indolență și frică în vremea lui Covid. Poienile Reteagului, epicentrul epidemiei din Bistrița-Năsăud

  Declarate zonele roșii ale județului Bistrița-Năsăud, satul Poienile Reteagului sau Pintic, sat aparținător de comuna Teaca, par deja niște...

  Aproape trei mii de combinezoane și peste 33 de mii de măști de protecție au ajuns în Bistrița-Năsăud, via Guvernul României

  Pompierii militari bistrițeni receptionează o nouă serie de echipamente de protecție, fiind vorba de al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud,...

  7 decese în Bistrița-Năsăud. Ultimul e un bărbat de 51 de ani fără probleme de sănătate. La nivel național: 220

  A fost înregistrat cel de-al șaptelea deces cauzat de Covid 19 în județul Bistrița-Năsăud. E vorba de un bărbat de 51 de...

  Primul rezultat de analiză COVID 19 din Bistrița-Năsăud . Vezi cum arată

  Avem primul rezultat de analiză CoVid-19, realizat la noi în județ! Anunțul este făcut de președintele CJ...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -