GREVA SPONTANĂ LA COMPANIA LEONI S-A ÎNCHEIAT.

GREVA SPONTANĂ LA COMPANIA LEONI S-A ÎNCHEIAT.


Sute de angajaţi ai firmei de cabluri LEONI aflaţi în schimbul doi au declanşat în această seară un protest spontan. Principala revendicare este una salarială. Un angajat care doreşte să rămână anonim ne-a spus că este vorba de  tăierea” unor prime şi bonusuri, care ar fi redus mult veniturile încasate de angajaţi, unii susţinând că acestea sunt sub salariul minim garantat în plată.

UP DATE: În jurul orei  20:30, la fabrica de pe Tărpiului a ajuns şi liderul sindicatului independent Marinel Strugari, cel care a reuşit, după aproximativ 10 minute de negocieri să-i convingă pe oameni să intre în cantină. Acţiuni greviste spontane au avut loc şi la uzina LEONI construită în locul defunctului MOPAL SA.

CE SPUNE PREFECTUL OVIDIU FRENŢ?

Prefectul judeţului BN, Ovidiu Frenţ, preşedinte al Comisiei de Dialog Social ne-a declarat următoarele: ” Ca şi preşedinte al Comisiei de Dialog Social, am fost permanent informat despre stadiul negocierilor dintre sindicate şi conducerea firmei LEONI pentru semnarea noului contract colectiv de muncă. Vreau să vă spun că aceste lucruri se discută de o lună de zile, iar astăzi, în jurul orei 17:00, acest nou contract colectiv de muncă a fost acceptat de CEO-ul  Leoni, aici fiind vorba şi de revendicări de natură salarială. Practic, problemele au intervenit în acest fel pentru căo parte din angajaţi nu au fost informaţi în timp util de faptul că revendicările lor salariale sunt rezolvate. Am primit asigurări că lucrurile au intrat pe un făgaş normal”, a spus Ovidiu Frenţ.

Categoria: EVENIMENT