Grevă spontană la APIA Bistriţa-Năsăud

Grevă spontană la APIA Bistriţa-Năsăud

Funcţionarii de la Centrul Local APIA Bistriţa şi de la Năsăud s-au alăturat acţiunii spontane de protest de la nivel naţional, întrerupând astăzi activitatea. Principala nemulţumire ţine de nivelul salarial începând cu 1 ianuarie 2018, care va fi influenţat atât de obligativitatea plăţii contribuţiilor de către angajat, cât şi de Legea salarizării unitare, în urma scăderii unor sporuri.

Potrivit liderilor sindicali de la nivel naţional, veniturile angajaţilor APIA  din centrele judeţene vor scădea, din 2018, cu sume cuprinse între 700 şi 2800 lei, însă nu acelaşi lucru se va întâmpla la nivelul Aparatului central al APIA. Principala revendicare a funcţionarilor este ca aceştia să fie trecuţi pe aceeaşi grilă de salarizare ca şi angajaţii de la nivel central, pentru a nu exista discriminări la nivelul aceleiaşi instituţii. „La nivel teritorial primeşti cererea, o verifici, o autorizezi. Toată lumea cunoaşte şi ştie tot fluxul în cadrul APIA judeţeană sau la centre locale. De aceea credem că trebui să fim plătiţi ca şi la nivel central”, ne-a declarat un funcţionar APIA.

De altfel, şi la nivelul altor instituţii s-a reuşit uniformizarea grilelor de salarizare pentru angajaţii din judeţe şi cei de la Bucureşti, precum la Finanţe, APM etc.

Altfel, de astăzi ar trebui să demareze autorizarea la plată a fermierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2017, sprijin cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic.

Categoria: EVENIMENT