Greva spontană de la RAAL Bistrița și Prundu Bârgăului

Greva spontană de la RAAL Bistrița și Prundu Bârgăului


Muncitorii companiei RAAL au declanșat în această dimineață o grevă spontană, motivul cel mai vehiculat fiind nemulțumiri de ordin salarial. Practic, greviștii se plâng de faptul că salariile au fost încasate în proporție de numai 90%.

Se pare că nu este pentru prima dată când salariile se primesc trunchiat, doar că e vorba de modul în care fiecare angajat își face treaba, salariul fiind plătit în funcție de îndeplinirea sarcinilor de producție. Reprezentanții greviștilor a avut o scurtă întrevedere cu patronatul, o parte din acționari fiind plecați în Germania, deocamdată, cele două părți căzând la pace.

RAAL este unul dintre cei mai mari angajatori din județ, cu peste 1800 de persoane, și a derulat în 2016 afaceri de 51,3 milioane de euro, obținând un profit de 2,1 milioane euro. Compania este deținută de un grup de oameni de afaceri, foarte discreți, și e administrată de Paul Ilieș, Paul Păunescu și Simion Pop, acționari și aceștia.

 

RAAL produce sisteme complete de răcire și schimbătoare de căldură din aluminiu sau oțel, pentru clienți precum John Deere, Class, AGCO etc. În cele două locații ale sale, din Bistrița și Prundu Bârgăului, compania își desfășoară producția pe o suprafață cumulată de aproape 45.000 mp.

 

Categoria: EVENIMENT