GOANA DUPĂ BANI: 700 de cereri de pensionare în MAI, inclusiv șeful Jandarmeriei

GOANA DUPĂ BANI: 700 de cereri de pensionare în MAI, inclusiv șeful Jandarmeriei

Schimbarile cu privire la pensiile speciale anuntate de Guvernul Tudose pentru aceasta saptamana au dus la pensionari pe banda rulanta in institutiile cu caracter militar. Toti sefii Jandarmeriei au decis sa treaca in rezerva, iar ministrul de Interne spune ca de vineri pana marti au fost depuse 700 de cereri de pensionare.

Seful Jandarmeriei Romane, general de brigada Marin Andreiana, alaturi de alti angajati din Armata si SRI au fost trecuti, marti, in rezerva de catre presedintele Klaus Iohannis, iar trei dintre acestia au fost ridicati in grad.

Solicitarile vin in contextul OUG privind pensiile speciale, care va fi aprobata cat de curand de Guvern, conform declaratiilor oficiale.

In context, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat ca, de vineri pana marti, au fost depuse 700 de cereri de pensionare in cadrul institutiei pe care o conduce, precizand ca, de la inceputul anului, au existat 3.000 astfel de solicitari.

„Printre cei care au solicitat iesirea la pensie sunt si 16 chestori. Au facut asta de la inceputul anului si pana acum. (…) Pensia medie, la nivelul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI), se situeaza la 3.123 de lei. Cea mai mare pensie in plata in acest moment, la nivelul MAI, este de 22.023 de lei si este o pensie pentru un fost secretar de stat”, a declarat ministrul intr-o interventie la Antena3.

Dan a mai spus ca media de varsta a celor care cer pensionarea este de 55 de ani.

Conform sursei citate, la nivelul Ministerului de Afaceri Interne exista 62.809 de pensionari.

Carmen Dan a adaugat ca toti cei cinci consilieri ai ei beneficiaza, in paralel, de pensie si de salariul corespunzator functiei de consilier.

„Exista o posibilitate legala de cumul a pensiei cu salariul. (…) Eu, ca ministru, am luptat sa incadrez in aceste functii oameni care au lucrat in Ministerul Afacerilor de Interne si care au o anumita experienta.

Asadar, a fost optiunea mea de a angaja acesti oameni, toti cu un trecut profesional in MAI. Nu am adus oameni de pe strada, oameni politici sau vreo ruda de-a mea”, a spus ministrul.

Dan a precizat ca intre acestia se numara Geraldin Nezir, Alina Popescu si Cornel Ciocoiu.

citește mai mult pe: http://www.ziare.com

Categoria: EVENIMENT