GHEORGHE ZAMFIR LA BISTRIŢA, marţi, 18 aprilie, ora 19:00

GHEORGHE ZAMFIR LA BISTRIŢA, marţi, 18 aprilie, ora 19:00

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud aniversează 25 de ani, prilej cu care în perioada 11-19 aprilie se vor derula o serie de evenimente care pun în valoare istoricul instituţiei administrative. Unul dintre evenimentele cele mai importante al acestei perioade este, cu siguranţă, concertul extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, susţinut alături de ansamblul DOR ROMÂNESC condus de Ştefan Cigu la Sala Polivalentă pe data de 18 aprilie de la ora 19:00.

Pentru manifestările dedicate unui sfert de secol de activitate a administraţiei judeţene, pentru care a fost alocată suma de 180 mii lei. Astfel, în 11 aprilie, între orele 8-12 a fost  ziua Porţilor deschise la Palatul Administrativ, iar de la ora 13,30 la Centrul Cultural Dacia de către Biblioteca Judeţeană a fost lansat volumul Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud 1927-2016, la eveniment luând parte şi premierul Sorin Grindeanu. Pe 18 aprilie, de la ora 19, ansamblul profesionist Dor Românesc, condus de maestrul Ştefan Cigu organizează la Sala Polivalentă un concert extraordinar cu participarea maestrului Gheorghe Zamfir, iar în data de  19 aprilie, la Centrul Cultural Dacia, Gabriel Croitoru ne va încânta la vioara lui George Enescu.

 

După evenimentele din decembrie 1989, organizarea şi funcţionarea administraţiei publice judeţene a fost supusă unor transformări majore care au debutat cu desfiinţarea Consiliului Popular Judeţean BN şi a Comitetului Executiv. Pentru o scurtă perioadă, activitatea administrativă a fost coordonată de către un comandament cu caracter militar şi ulterior de Consiliul Judeţean al Frontului Salvării Naţionale. În perioada 16 ianuarie 1990 – 27 iulie 1990, în judeţul Bistriţa-Năsăud a fost constituit ca instituţie administrativă Primăria Bistriţa-Năsăud. După promulgarea Constituţiei, Parlamentul României a adoptat un act administrativ foarte important pentru administraţia publică locală, respectiv Legea 69/1991 privind administraţia publică locală, instituindu-se înfiinţarea consiliilor locale, judeţene şi a primăriilor. În urma alegerilor din primăvara anului 1992, a fost constituit la data de 11 aprilie, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud ales în mod democratic.

Categoria: EVENIMENT