GEORGE COŞBUC, LA PARLAMENTUL EUROPEAN

GEORGE COŞBUC, LA PARLAMENTUL EUROPEAN

George Coșbuc, propunerea ALDE Bistrița-Năsăud pentru Primăria comunei Coșbuc, a participat recent la un seminar având ca tematică prioritățile Uniunii Europene în materie de dezvoltare comunitară, susținut de europarlamentarul Norica Nicolai la Bruxelles, în cadrul unei vizite organizate la Parlamentul European.

Printre cele mai importante subiecte abordate, s-au regăsit domeniile în care se fac reglementări de către Parlamentul European, modul de funcționare a instituțiilor europene, alianțele înregistrate și, nu în ultimul rând, provocările tot mai intense la care trebuie să se facă față zilnic. Seminarul a fost unul interactiv, principalele dezbateri inițiate de participanți axându-se pe oportunitățile de accesare a fondurilor europene.

 

George Coșbuc, singurul reprezentant al județului Bistrița-Năsăud din cadrul grupului, a ridicat problema greutăților întâmpinate în ceea ce privește subvențiile APIA, dând ca exemple mai multe neconcordanțe precum întârzierile plăților, scăderea subvenției pe hectar și, mai ales, procedura generală excesiv de birocratică. Acesta a susținut că pentru omul de la țară, de bună credință, demersul devine tot mai descurajant, când în mod normal ar trebui să constituie un imbold real de dezvoltare a mediului rural și de încurajare a modernizării activității agricole.

 

Categoria: Politica