Gelu Muthi: La Parcul Industrial a plecat o echipă și a venit alta. Intrăm într-o zonă a normalității

Gelu Muthi: La Parcul Industrial a plecat o echipă și a venit alta. Intrăm într-o zonă a normalității

Președintele ALDE Bistrița și candidatul acestei formațiuni politice la fotoliul de primar, actualul viceprimar Gelu Muthi a vorbit într-o conferință de presă și de blocajul extsitent la această oră în activitatea Parcului Industrial Bistrița Sud.

Potrivit lui Gelu Muthi, cel care a preluat frâiele și are în directa sa subordinea adminstrația parcului, plecarea lui Iulius Dumitru și demisia fostei echipe de conducere nu e nicio tragedie: ” A plecat o echipă, vine altă echipă. Nu e vreo  tragedie, aşa cum s-a lăsat de înţeles în rândul opiniei publice de către Opoziţie. Trebuie să mai spun că Muthi veştile proaste lansate pe piaţă despre Parcul Industrial au ca efect scăderea ratingului, aşa cum se întâmplă de altfel şi la bursă”, a explicat Gelu Muthi.

Muthi a recunoscut faptul că : ” Sunt lucruri care nu au fost făcute bine şi în acest moment reprezentanţii consiliului local  în societatea comercială fac o analiză a activităţii din 25.01.2016 până la zi. Se vor vedea lucrurile bune şi cele mai puţin bune. Această analiză va fi prezentată Consiliului Local în cel mai scurt timp”, a confirmat viceprimarul Bistriței.

Parcul a fost controlat de ANAF și Curtea de Conturi

Gelu Muthi a mai precizat faptul că ” raportându-ne la planul de dezvoltare sau obiectivele Strategiei locale ce guvernează activitatea Parcului Industrial, sunt obiective care sunt atinse În ultima perioadă, am avut un control de la ANAF, un control de la Curtea de Conturi, un audit din partea Primăriei şi nu s-au constatat deficienţe. Sunt observaţii făcute, dar nu grave, lucruri care pot fi reglate din mers”.

 

 

Ce investitori ar mai vrea să vină în Parc?

Faptul că există o decizie de amânare a unei unei decizii cu privire la doi posibili investitori care să vină în Parcul Industrial, Gelu Muthi explică că, deocamdată, se merge pe această variantă, asta până când se vor lămuri lucrurile. El a mai arătat că vorba despre o firmă din Bucureşti din domeniul prelucrării  unor materiale speciale şi o firmă din Rodna care şi-au arătat intenţia de a veni la Bistriţa. În ceea ce priveşte activitatea firmelor rezidente, Centana şi-a început deja execuţia halei, iar altă firmă ar putea să-şi amenajeze spaţiul în perioada următoare.

Interimat de 5 luni

Concursul pentru ocuparea postului de manager va avea loc pe data de 15 noiembrie, interimatul fiind asigurat de Ioan Magda, care, spune Muthi, are drepturi depline în a căuta soluții economice viabile pentru Parc.

 

 

Categoria: Politica Locala