Gazele naturale pentru consumatorii casnici s-ar putea scumpi cu 4-5% de la 1 aprilie

Gazele naturale pentru consumatorii casnici s-ar putea scumpi cu 4-5% de la 1 aprilie

Gazele naturale pentru consumatorii casnici s-ar putea scumpi cu 4-5% de la 1 aprilie, ca urmare a finalizării procesului de liberalizare, a declarat miercuri pentru News.ro preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.

”La gaze naturale, odată cu finalizarea procesului de liberalizare, de la 1 aprilie nu mai sunt preţuri reglementate şi se vor aplica preţurile din piaţa liberă ceea ce ar putea genera creşteri de 4-5% la factura consumatorilor casnici”, a spus Havrileţ, pentru News.ro.

În ceea ce priveşte segentul de energie electrică, factura se va calcula la 1 iulie.

”Pentru electricitate, factura se va calcula la 1 iulie, dar nu estimăm o creştere a acesteia pentru că urmează o perioadă a anului în care se înregistrează frecvent un exces de producţie de energie electrică care induce preţuri mici de natură să echilibreze preţurile mari întâlnite în luna ianuarie”, a afirmat Havrileţ.

mai multe citeste pe: http://www.news.ro/economic/havrilet-anre-gazele-pentru-populatie-s-ar-putea-scumpi-cu-4-5-de-la-1-aprilie-1922402015002017021516644253

Categoria: Politica Locala