GAZ METAN pe valea Bîrgăului? Află când va fi posibil acest lucru???

GAZ METAN pe valea Bîrgăului? Află când va fi posibil acest lucru???

Ministerul Energiei, Toma Petcu, şi directorul Transgaz ar urma să ajungă în Bistriţa-Năsăud pentru a se întâlni cu primarii de pe Valea Bârgăului, pentru a promova un proiect de extindere a reţelei de alimentare cu gaz metan pe Valea Bârgăului.

Informaţia a fost confirmată de vicepreşedintele CJ BN, Ioan Ţintean. Fost prefect, Ioan Ţintean a vorbit despre introducerea gazului metan pe Valea Bîrgăului încă din 2013. El a subliniat însă că e vorba de o procedură greoaie, complicată şi, care implică două ministere dar şi compania Transgaz.

IOAN ŢINTEAN

„Să vedem ce trebuie să facem ca să începem cu extinderea şi prelungirea reţelei de gaz. Ministrul Toma Petcu ne-a precizat clar că Ministerul Energiei se ocupă cu partea de preluare a terenurilor, pentru că vor trece peste proprităţi. Vor trebui cumpărate de la cetăţeni pământuri. Asta ţine de Ministerul Energiei, dar partea de transport aparţine de Ministerul Economiei, respectiv de Transgaz. De aceea vom încerca să-l aducem pe domnul director general al Transgaz pentru a discuta şi să vedem abilităţile de care dispun fiecare pentru a începe demersurile. Este o procedură greoaie pe care trebuie să o ducem”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Ioan Ţintean a precizat că şi primari de pe Valea Sălăuţei au ridicat această problemă, asta pentru că lemnul de foc devine din ce în ce mai scump.

Categoria: Administratie