Galeria de Artă CONCENTRIC continuă demersul prezentării artiștilor de valoare în peisajul artistic bistrițean.

Galeria de Artă CONCENTRIC continuă demersul prezentării  artiștilor de valoare în peisajul artistic bistrițean.


Astăzi vă vorbim despre un artist care prin apartenența la Uniunea Artiștilor Plastici din Bistrița o putem considera artist al locului, dar care trăiește și muncește la Timșoara. Doina Valeria Mihăilescu este directorul Şcolii Doctorale din cadrul Facultăţii de Arte şi Design din Timișoara, profesor universitar şi director de program al secţiei Conservare – Restaurare  în cadrul aceleiaşi facultăţi.

A urmat studiile de specialitate la Academia de Artă Bucureşti (absolvite în 1978) şi Şcoala doctorală la Academia de Arte din Pecs, Ungaria (absolvite în 2002).

Artista s-a născut în 29 ianuarie 1953 la Reşiţa şi a făcut primii paşi în domeniul care a consacrat-o sub îndrumarea celebrului Ştefan Bertalan, la Liceul de Arte Plastice din Timişoara, unde a învăţat până în 1972.

Este protagonista a peste treizeci de expoziții personale în România și în Germania, Italia, Spania, Franța, Polonia, Ungaria, Iugoslavia, etc.

Doina Valeria Mihăilescu va fi prezentă la Bistrița în data de 14 februarie 2018 la vernisajul propriei expoziții intitulată ”OCTAVA ASTRALĂ A INIMII”. Expoziția va avea loc la Galeria de Artă CONCENTRIC.

Expoziția  OCTAVA ASTRALĂ A INIMII poate, fără prea mare efort, să se dezvăluie ca o iconosferă care conține locuri creative deschise unei pluralități de interpretări. Locul poetic al acestei imnografii a iubirii este, cu sprijinul limbajejor alegorice și simbolice care smulg cosmosul din neinteligibilitatea lui inițială, locul care redesenează contururile unei memorii  care propune o întîlnire a legăturii nupțiale cu erosul solar  paradisiac pentru a institui un timp al așteptării.

 

 

 

 

Categoria: EVENIMENT