FOTO şi VIDEO: Câteva sute de persoane au protestat paşnic în faţa Palatului Administrativ dar şi pe străzile Bistriţei

FOTO şi VIDEO: Câteva sute de persoane au protestat paşnic în faţa Palatului Administrativ dar şi pe străzile Bistriţei


Seara  protestelor din întreaga ţară şi de la Bucureşti,  nu a trecut neobservată la Bistriţa, sute de persoane strângându-se în faţa Palatului Administrativ. Parte din ei, bistriţeni care lucrează în Vest, parte mai vechi protestatari dar şi o serie de politicieni, în marea lor parte liberali. Concret, de la miting nu au lipsit prim-vicepreşedintele PNL BN, Stelian Dolha, consilierul judeţean Ovidiu Florean, liderul municipal Sorin Hangan, consilierul local Ioan Peteleu, fostul senator Dorin Dobra, primarii din Runcu Salvei, respectiv Matei, Anchidim Pavelea şi Vasile Encean dar şi fostul primar al Bistriţei, Pavel Popescu. De asemenea, fostul avocat Ioan Someşan a venit la miting în straie populare.

După ce preşedintele Asociaţiei „Bistriţa Civică”, Florin Chereji dar şi Marius Bălan au mulţumit Diaporei pentru implicarea în aceste mişcări anti-Guvern şi anti-PSD, cerând alegeri anticipate, protestatarii au pornit pe străzile Bistriţei. Ei s-au oprit, pe rând, în piaţa Centrală, în faţa statuii lui Andrei Mureşanu, dar şi în faţa sediului PSD, unde, au scandat lozinci anti-PSD şi anti-Dragnea.

Aşa cum era de aşteptat, după tura pe străzile Bistriţei, o parte dintre protestatari s-au întors în piaţa Petru Rareş.

Deocamdată, nu au fost înregistrate niciun fel de altercaţii cu jandarmeria care, trebuie spus, a respectat pe întreaga durată a manifestaţiei legislaţia în vigoare.

 

https://www.facebook.com/EH1610/videos/519647331804364/

Categoria: EVENIMENT