Fotbalul bistriţean… ca miliţia călare: spui că joci, dar nu faci nimic

Fotbalul bistriţean… ca miliţia călare: spui că joci, dar nu faci nimic

Te treci codrii de aramă, de departe vezi aproape că ne ducem călăre pe cocoaşa cămilei tocmai în Scorniceşti sau la Bragadiru, că acolo orgoliile sunt ceva mai ieftine ca în oraşul în care îngheaţă fotbalistul în piaţă. În piaţa Decebal, aia modernizată…

Întâlnirea de Ne taină de la Krone a fost un fel de hai se ne-ntâlnim sâmbătă seară la o cârciumioară la şosea, vorbele au fost multe, faptele, ah, faptele, puţine şi deloc la obiectul întâlnirii, asta, dacă sigur a fost vreunul.

Marii academicieni, ăia cu Hatfaludi-n frunte, zic ei că vor să meargă blat şi să ajungă pe culmi de progres şi civilizaţie în fotbalul acesta care pute a şobolani morţi în Bamboo. Adică, ei nu s-ar mai uni cu ţara, că oricum ţara te vrea prost sau te vrea aşa cum eşti tu, adică istovit, mult prea istovit şi bleg pentru a mai putea înţelege ceva din toată povestea asta cu fotbalul.

Peste drum de Acadamia de Fotbal, auzi, Academia, FC Bistriţa, respiră astmatic, se târeşte ca un şarpe mic şi uscat de soarele unui deşert, a unui deşert din mintea unora, dar nici ei nu vor să se unească, să găsească soluţii pentru fotbalul bistriţean.

Momârlanii, momârlanii nu se tocmesc pentru viitorul lor, băieţii ăştia da, ei vând pielea ursului din pădure şi scrotul elefantului din magazinul cu porţelanuri. Ce altceva să vândă , ce altceva să facă, eventual Fuck Off, că altceva nu pot, nu au puterea să facă, nu au nimic, greu pe Puntea Diavolului, greu la deal cu boii mici.

Începe să pută a hoit , acum, acum când se trage cortina peste fotbalul bistriţean, după ce nea Jean a ajuns locatar al nemuririi. Stadionul… da cu stadionul ce puii mei faceţi? Măăăă, acela, acela nu e stadionul lichidatorului, e stadionul oraşului, ce punga mea nu înţelegeţi.

În acest ritm, vom mai avea fotbal în prima ligă atunci când porcul a zbura şi boul va juca pe Bernabeu, iar, până la urmă de ce am avea fotbal, cui îi foloseşte. Şmecherilor? Nu, şmecherii nu au nevoie, au nevoie de propria lor nimicnicie

Categoria: EVENIMENT